Incep sa apara si comentariile entuziaste la The Passion of The Christ in presa romanesca. In revista 22/nr. 738 (27aprilie-3mai) Traian Ungureanu afirma intre altele: "... Multi oameni de cultura vor fi, probabil, socati: eu cred ca filmul lui Gibson este o capodopera. Si cred, de asemenea, ca dezgustul si stinghereala noastra in fata acestui film sunt, la randul lor, o capodopera. Ele se infasoara, cu siretenia unui alibi, in cateva argumente care invoca onoarea prin Gibson pierduta a spiritului, dar tot ele sunt si calea noastra de fuga. De o discutie insuportabila si de la locul favorit al faptelor cu care istoria ne demonstreaza mereu ca nu vrea sa fie nici cuminte, nici binecrescuta...".
Traian Ungureanu e un tip destept si expresiv. Unghiul din care ataca el problema e unul care nu vizeaza performantele cinematografice ale peliculei, ci adevarul "sangeros" pe care refuzam sa-l acceptam.
Hai la lectura si poate discutam.
Mi-a spus cineva ca a aparut un grupaj interesant si in Romania Literara, dar nu am cum citi (fiind intr-o deplasare la Madrid), pentru ca ei nu pun numerele imediat pe internet.