Thread: Secret Window
View Single Post
Old 27 Apr 2004, 15:11   #19
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Okay, sa incep cu ce nu mi-a placut.

M-a dezamagit deznodamantul. Nu ar fi fost deloc rau daca, inainte lui "Secret Window" nu ar fi aparut "Fight Club", "A Beautiful Mind", "Identity" si "Adaptation." () Totusi, chiar daca nu ar fi fost aceste filme, tot s-ar fi stricat un pic filmul, ultimele 15 minute devenind monstros de previzibile si nu-ti mai captau interesul (sau intereseul meu, cel putin). Dar hai sa zicem ca se scoate prin faptul ca, in sfarsit, personajul negativ castiga (dar repetarea finalului povestii in voice-over a fost enervant). Pe langa asta, as fi preferat un final brusc, dupa ce Mort o omoara pe sotia-sa sau un cadru final cu Mort la puscarie sau ceva de genu', da' nu ma mai plang.

Ar mai fi cateva detalii care au ramas in aer, neexplicate sau care pur si simplu apar degeaba (pistolul lui Depp, ceasul lui etc. etc. etc.)

Si sa trecem la partea buna a lucrurilor. "Secret Window" este un film bun (cel putin in comparatie cu ce am vazut luna asta), iar pana la aflarea "misterului", totul merge perfect: suspansul extraodinar, atmosfera infricosatoare, aerul de Hitchcock care plana asupra unor scene, muzica lui Philip Glass (OK, nu e ca in "The Hours", dar merge si asa). In plus, actorii joaca grozav. Turturro e o aparitie misterioasa, ciudata si savuroasa, care aminteste de unele personaje ale fratilor Coen(de fapt... eh, stiti ce vreau sa spun!) Anyway, Turturro si-a creat minunat personajul, costumul si accentul venindu-i ca turnate. Iar Depp, el se dovedeste in stare sa duca un film intreg in spinare (iar cand filmul nu merge, intra Turturro ). Grozave replicile pe care le schimba cu el insusi si improvizatiile (sunt curios daca el a adaugat replica "Is that you, John Wayne?"). Singurul moment cand Depp nu joaca bine e cand vorbeste cu accentul lui Turturoo. In rest, e perfect!

As mai nota imaginea. Cateva smecherii cu camera de filmat amintesc de "Panic Room" (de ce oare? ). Oricum, filmul are multe in comun cu "scoala Fincher"...

Cat despre comparatia intre "Secret Window" si "Identity", mie mi se par o tampenie. "Identity" e o mizerie de film, care nu se remarca prin mai nimic, sufera de erori logice si imprumuta de pe unde apuca ("Shining", "Psycho", Agatha Christie), fara sa creeze un tot unitar sau macar un film pe care sa il "crezi". Asa cum este, "Identity" e o varza facuta de niste oameni care se cred mai smecheri de cat sunt (probabil ca n-au inteles nimic din toate chestiile astea psihologice cu personalitati multiple, alter-ego si mai stiu eu ce). Absurd sa compari astea doua!
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif