Out of Time
In ciuda lu' frate-miu, care mi l-a vorbit de rau, m-am dus sa vad Out of Time. M-am dus sa vad Out of Time si am nimerit la Training Day. Judecind dupa opening credits, Out of Time promitea sa fie un film in maniera Miami Vice sau Acapulco Heat. Ulterior, feelingul estival se mai estompeaza si, dupa scenele de deschidere in care Denzel Washington joaca role playing cu sotia altuia, filmul isi promite sa devina un policier serios. Si ce alta metoda mai buna de a face un thriller/ policier bun decit sa mergi dupa amprentele unui film de gen de top (l-am numit aici pe unul din filmele mele fetis - Training Day). Am avut impresia, pe intreaga durata a filmului, ca Out of Time face playback. Cind era vorba de minariile facute de seful sectiei de politie cu patru angajati (Denzel), de combinatiile facute de el cu o valiza de bani, de complicatiile sentimentale implicate de un 3-some si, cu venirea ámantei din Training Day (Eva Mendes), chiar un patrulater amoros, mi se parea ca ziua de instructie s-a dilatat la nesfirsit, iesind din timp. (Eh, mi se parea o pula. Numai Gorzo ar fi avut impresii din astea). Actiunea filmului, care se termina cu happy end, regasind nota optimista din inceput, e purty enjoyable. Se complica niste situatii, se pun la cale niste comploturi, intr-un mod destul de pervizibil insa. Denzel Washington sufera, caci iubeste in doua locuri. Deznel Washington este, de fapt, singurul lucru cu care ramii dupa filmul asta. Problema lui e ca nu da viata unui personaj nou ci, hai sa fiu si eu previzibil si sa va repet ce v-am tot zis, reincarneaza un individ impuscat de niste mafioti rusi, pe linga aeroportul LAX, in Training Day.
ps: Filmul are niste glumite bune: Cind Denzel se lauda in fata rivalului sau ca a facut sex cu sotia acestuia, "and he banged her good", ii spune la despartire: "Give my best to your wife. If you can".
|