mie filmul mi-a placut pentru ca am reusit foarte usor s ainteleg persoanjele si problemele cu care se confrunta (si nu ma refer aici la "criza varstei mijlocii" a lui Bill Murray, si nici la faptul ca ea este neglijata de sotul ei)...ma gandesc la simplul fapt ca cele doua persoanje se afla intr-o tara complet steaina, in care se vorbeste o limba cu totul diferita (in care ti-e greu sa retii si numele magazinelor pentru ca sunt scrise cu altfel de litere), unde oamenii au o alta conceptie despre viata, au un alt ritm de viata (si ma gandesc acum la emisiunea la care e invitat Bill Murray si la prezentatorul ei)...ce-as fi facut eu daca as fi fost in locul lor? probabil ca si eu as fi incercat sa ma apropii de singura persoana din hotel care imi intelege cuvintele si care imi aduce cat de cat aminte de tara pe care am parasit-o...
practic filmul se bazeaza foarte mult pe atmosfera asa cum au mai remarcat alte persoane inaintea mea...sunt foarte multe imagini din oras, de pe strazi, care mi se pare ca exprima foarte bine ratacirea personajelor...
parintii mei remarcau la un momentadat ca personajele nu evolueaza practic...te tot astepti ca ceva sa se intample intr eele sau sa aibe o revelatie si sa iasa din criza in care sunt...dar nu se intampla asta si este foarte natural sa fie asa...aici cred ca este un alt element de originalitate al scenariului.