View Single Post
Old 01 Mar 2004, 08:00   #24
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by notorious:

pai, hai sa vedem: un spielberg nu chiar genial...
ultimul sau cuvant, antologicul 'rosebud'.

La Spielberg nu sint de acord. E un film foarte bine realizat, chiar daca are o trama foarte subtire (mie imi aminteste de cartea lui Tim O' Brien - 'Going After Cacciatto'). Nu e virtuozitate epica ca la filmul ala pentru copii - TLOTR - dar e un stil impecabil si o nervozitate a scenelor si o imagine super pizda. Nu stiu, nu cred ca a folosit filtre d elumini, d eunde si imaginea aia cruda si realista, a unui razboi lipsit de virtutile asa zis dramatice ale confruntarilor nocturne. Adica e un regim dirun acolo care face ca lucrurile sa fie mult mai realiste, mai apropiate de cine verite (?) Nu trebuie ignorate nici hand-heldurile in cea mai pura vina guerilla style film-making. La 'Saving...' nu m-am plictisit defel. La 'Enemy At the Gates', in schimb, da. Nu se compara cu Schindler's List in schimb e un film foarte realist, despre razboi, care ar face fata cu brio unei competitii cu, sa zicem, Catch -22, Thin Red Line sau Casualties of War.

Care Rosebud nu era, in realitate, decit numele unei pizde care a jucat un rol oarecare in viata lui. Care 'Citizen...' e o oboseala de film. Care si rubrica asta la fel. Se gasira trei speriati sa disece ei niste filme, sa vada daca au fir de aur si imagine filigranata.

ps: Fara suparare, ca si eu ma numar printre ei, dar numai pt inca 2-3 secunde, pina imi dau seama de futilitatea interventiei, si ma retrag in sunet de trimbite, pe scut, cu miinile pe piept.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif