Quote:
|
Notorious, imi dau seama ca tu habar n-ai ce inseamna "critica". Tot ce insiri tu aici ca argumentatie defineste CRONICA DE INTAMPINARE.
|
marx, m-am gandit ceva timp daca sa-ti mai raspund sau nu, daca sa-ti mai dau prilejul sa ma 'provoci' sau nu, daca mai are vreun rost sa discut cu tine intrucat orice observatie din partea mea se loveste de un zid de beton. ceea ce cauti tu in domeniul 'criticii de film' este cu totul altceva decat ceea ce ai sa gaseti: eseuri filosofice pe marginea filmelor, practicate in genere de trogloditi pe care nu-i mai angajeaza nimeni si care isi prajesc creierul de regula cu film (dintr-ala cu 'F') pre-1970 si pt care 'cultura' este axis-mundi-ul lor iar daca nu esti 'cult' n-ai dreptul sa deschizi gura sa spui nimic, cu atat mai putin despre 'Film'.
am avut rabdare destula deja. eu nu zic ca ceea ce cauti tu nu exista. dar n-ai sa gasesti asta pe la noi si, din cate-am citit, cu atat mai putin la odioasa critica americana de film. probabil vezi si tu cum scrie roger 'cel mai mare CRITIC de film din america si chiar din lume' ebert: povesteste actiunea pana la pct culminant, vomita ceva despre actori/regizor si din loc in loc mai face glumite penibile. ce vrei tu se gaseste probabil la frantuzi, la 'les unrockuptibles' dar zic asta doar din auzite (neavand sansa sa citesc vreun numar), deci n-as baga mana-n foc ca ei te vor multumi.
concluzii: eu scriu cronica de intampinare la fel ca ceilalti promotori ai 'pro cinemau'-ului, ma voi multumi cu asta iar critica de film este... unde este nu se stie dar cu siguranta nu in mainile mele/a.l.s./mihai chirilov/blaga/sava etc. nu sunt de acord cu tine si nu voi fi niciodata.