View Single Post
Old 12 Feb 2004, 16:36   #14
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by snatchro:
MinRep, despre indavertente -- nu ma duc la filme sa vad numai adevaruri istorice, cred ca m-ar plictisi.

Eh, aste-as mici manii de-ale mele (sunt eu mai carcotas, asa...) Oricum, sa nu intelegeti ca nu mi-ar place mici inflorituri aduse istoriei. Ce ar fi "Gladiator" fara mortile improvizate ale lui Marcus Aurelius si Commodous? (totusi, acolo e de admirat faptul ca trasaturile majore de caracter ale celor doi sunt pastrate cu acuratete, ca in cartea de istorie).

Cat despre "Last Samurai", ceea ce m-a deranjat cu adevarat au fost cliseele previzibile (eroul se indragosteste de o frumoasa exotica, toti lupta pentru onoare - vezi si prologul - si alte chestii marete, care sunt folosite doar ca un fragil suport pentru actiunea filmului, clasicele scene de lupta in care eroii putini la numar ies in intampinarea unei fort mult mai mari, strigand cat pot de tare, fiind siguri de moarte si fluturand sabii in aer, atitudinea Imparatului, "conflictul" dintre britanici si americani care se transforma in respect reciproc si cooperare, obisnuitele scene umoristice in care eroul ia contactul cu un alt tip de civilizatie - vezi Cruise in halat - si comic-reliefs ca personajul "Bob"). In rest, va dau dreptate, filmul e frumos, imaginea e grozava, coloana sonora la fel, unele momente (cum ar fi cel de care a amintit ricutza) sunt foarte reusite, Ken Wattanabe e o revelatie (pentru noi, consumatori de filme 90% facute la Hollywood), dar toate acestea parca nu sunt de ajuns.

(nu ar fi stricat sa faca ritmul ceva mai alert si sa mai taie cateva scena inainte de batalia finala, nu de alta, dar tot ai impresia ca confruntarea vine, dar nu vine...)
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif