View Single Post
Old 11 Feb 2004, 01:20   #20
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
sincera sa fiu, nici eu n-am resuit sa vad ce este atat de special la Master and Commander si nici nu pricep de ce a fost nominalizat la Oscar pt cel mai bun film...mi se pare ca reda foarte bine atmosfera de pe un vas (cu tot cu superstitii, cantece marinaresti, conflicte etc.) dar in rest nu mai are nimic deosebit...povestea este intr-adevar destul de slabuta iar personajele nu mi se pare ca sunt cine stie ce nuantate...
mi se pare ca se puteau accentua mult mai multe idei care ar fi facut filmul mai interesant...de exemplu, doctorul ii spune la un momentdat lui Jack, ca marinarii incep sa-i comenteze oridinele...dar chestia asta nu se vede in film...el o spune si atat...
mi s-a parut interesant ca vedem lucrurile doar perspectiva lor...nu stim niciodata ce se intampla pe Vasul Fantoma...fiind un film de atmosfera, lucrul asta conteaza destul de mult pt ca te face sa te simti ca si cum ai fi pe vas alaturi de ei...
si eu cred ca ar fi trebuit sa fie bine prezentate mai multe personaje de pe vas, si eventual din medii diferite, tocmai pentru a intelege cat mai bine atmosfera de pe vas...s-ar fi putut accentua mai bine diferentele dintre viata ofiterilor de pe vas, si cea a marinarilor...
pur si simplu mi se pare ca ideea nu a fost suficient exploatata...era si timp, ar fi fost si ocazii....