Originally Posted by Danica:
Quote:
Te cred... Dar eu nu vroiam sa ajung atat de departe.. (pentru ca nu cred ca "Matrix", in final, ajunge atat de departe) Si cand am scris "fals" in paranteza, nu identificam minciuna cu falsul ci mai degraba faceam o completare.
|
crede-ma MinRep ajunge chiar shi mai departe ....s-au scris shi carti pe tema asta
|
Probabil ca fratii Wachowski au vrut sa mearga mult mai departe, dar mie mi se pare ca nu se merge prea mult de la ideea de - hmm... - evadare inspre adevar.
Ceea ce ma frustreaza este ca asta e o idee buna (foarte buna pentru un film!!!) si ar fi meritat sa fie exploatata pana la capat. Dar ea nu apare decat in primul "Matrix", unde este pusa alaturi de alte idei nu divergente, dar care, in orice caz, apartin unui numar mare de culturi care - multe dintre ele - nu au ce face una cu cealalta. Cu alte cuvinte, trilogia "Matrix" amesteca "carari" si, in final, nu se ajunge atat de departe pe cat si-au propus realizatorii. Degeaba pui atatea idei in spatele a doua ore si ceva de film, daca 50% (in primul) si 90% (in ultimul) din film sunt efecte speciale si scene de actiune.
P.S.: Am vazut la un moment dat un link care trimitea la un site unde apareau mai multe imagini luate din "Matrix: Revolutions" in care tot felu' de cruci apareau cand sub forma de blocuri de ciment in ruina, cand in interiorul lui Neo. Ridicol: imaginile nu sunt sezizabile la o vizionare obisnuita si oricum toate lumea s-a prins deja ca Neo ar vrea sa-l intruchipeze pe Mesia (care nu incearca sa le aduca adevarul oamenilor pe cat incearca sa omoare agenti si, din cand in cand, oameni care sunt "posibili agenti")