View Single Post
Old 28 Jan 2004, 15:19   #31
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

Postul asta e al lui Christi dar mai adaug eu niste chestii

Hai sa luam acum cele 10 sfaturi ale lui Lynch.

Pay particular attention in the beginning of the film: at least two clues are
revealed before the credits - la inceput, apar chipurile lui Diane, alaturi de cele
doua persoane in virsta, impreuna, zimbind - sa fie oare parintii ei? Cel de-al
doilea indiciu nu l-am sesizat. al doilea indiciu este perna de care se apropie camera...sau chiar dansul de la inceput (pentru ca Diane/Betty spune ca a castigat un concurs de Jitterbug)

Notice appearances of the red lampshade. - cam clar. Lampshadeul din camera
lui Diane (in realitate), acolo unde suna telefonul la inceput.

Can you hear the title of the film that Adam Kesher is auditioning actresses for?
Is it mentioned again? - Da, dar nu l-am retinut. Se mentioneaza la petrecerea
de la final; titlul include un nume pe care nu l-am mai auzit. Titlul este Poveste Sylviei North. Si pt. filmul asta da proba Camilla cea din "vis"

An accident is a terrible event... notice the location of the accident. - Aici nu
inteleg. Accidentul a avut loc pe Mulholland Drive. Nu inteleg ce vrea sa spuna
Lynch.

Who gives a key, and why? Pai aici e iar clar. Cheia albastra e data de asasin
cind afacerea e incheiata. Cind Diane se trezeste la realitate, cheia e pe masa.
Asta inseamna ca deja s-a actionat. Vecina ii spune ca doi detectivi s-au
interesat de ea. Urmatoarea scena prezentata - cea a despartirii - a avut loc,
dpdv cronologic, inainte. Si cheia albastra o avea Rita/Camilla in poseta la inceput.

Notice the robe, the ashtray, the coffee cup. Cu the robe n-am inteles. The
ashtray e chiar linga lampshade. Iar cu ceasca de cafea e interesant si sustine ce
am spus mai inainte. Diane, dupa ce se trezeste, isi face o ceasca de cafea. Cind
se pune pe canapea, unde e Camilla, are un pahar in mina. Dovada ca mergem
inapoi in timp. Ceasca de cafea mai apare la sfirsit, inainte sa se sinucida.
Aceasta scena este, cronologic, imediat dupa trezire - deci Diane a rememorat in
vis tot ce s-a intimplat, chiar inainte de a se sinucide.

What is felt, realized and gathered at the club Silencio? Nu sint sigur, ma cam
depaseste scena. Cu culoarea albastru aveti dreptate. Dar cu "There is no band",
nu stiu fix unde bate Lynch. There is no band and yet we hear an orchestra. Cam asta e pe la Clubul Silencio...plus cantecul lui Rebekah Del Rio - Llorando.

Did talent alone help Camilla? Nu, evident. Aici poate fi adusa in discutie scena
cu auditia, in care Diane / Betty ii da gata pe toti. Si totusi nu a obtinut rolul.

Notice the occurrences surrounding the man behind Winkies. - nu stiu!!! Daca
imi explica cineva toata treaba asta cu homelessul... Homeless-ul apare pe la inceput...cand zice un tip ca l-a visat si apoi, dupa ce-l vede, are un infarct de toata frumusetea.
Where is Aunt Ruth? - in realitate, e moarta. In vis, e in Canada, la filmari. De
remarcat ca ea se intoarce acasa chiar la finalul visului.

Well..that about covers it...