View Single Post
Old 27 Jan 2004, 18:12   #38
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
marx, eu nu ma chinui sa fac teze de doctorat pe un forum de internet. Incerc doar sa discut. Si chestia cu structurarea frazei e o gargara, tu habar n-ai avut ce e aia film-cult!

Sunt de acord cu chestia sa inchizi cartea ca sa inveti sa gandesti. Dar este evident ca - in astfel de probleme - nu pot avea idei 100% originale. Si orice idee are influente. Un om citeste multe lucruri, iar din toate acestea, selecteaza cele care i-au placut cel mai mult. Iar eu citesc din placere si nu ezit sa arunc la o parte carti care nu imi plac (daca tot suntem in zona, Nietzsche nu mi-a placut deloc). Si nu cred ca am pretins ca am dat definitii originale "teoriilor" mele. Ci doar am reluat ceva ce multi alti au spus inaintea mea care mie mi s-a parut ca se aplica pentru cazul de fata. Repet, doctore, nu am zis niciodata ca este IDEEA MEA ORIGINALA, ci doar INTERPRETAREA MEA la adresa scenei respective.

Teoria existentialista? Unii zic ca "Matrix" ar fi bazat pe teoria existentialista. Si atunci, cine are dreptate? Oare tu nu crezi ca una dintre intentiile "filmului" "Matrix" ar fi de a vorbi despre libertate? Oare nu crezi ca vorbeste despre alegere? Cred ca o spun pentru a treia oara, dar ideile mele imi reflecta cultura, ce am citit, ce am vazut, ce am auzit. Inca o data, intentia mea nu a fost sa plagiez ceva. Nici macar inconstient. Eu mi-am creat un set de valori si un sistem de evaluare pe care il folosesc oricand. Iar unde tu vezi teoria existentialista, eu vad doar ideea de libertate de alegere! Prea incerci sa generalizazi totul si in privinta mea te inseli! Spun asta cu toata convingerea ca stiu ce zic cand comentez un film si ca stiu ce fac pe forumul asta. Iar tu, pana acum, nu m-ai convins nici ca eu sunt "inclult fragil" cum ai zis odata, nici ca ai fi tu cine-stie-cine!
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif