Originally Posted by MinRep:
marx, fii serios... ce te face sa crezi ca nu am anumite cunostinte dintr-un anumit teritoriu al filosofie (vai ambiguu esti, doctore...)?
Vorbind serios, marx, eu nu pretind sa fiu mai mult decat sunt. Eu asta am vazut a fi intentia de dupa "Matrix": un strigat disperat pentru libertate, pentru dreptul de alege si de a ne depasi codnitia. (ca mesajul s-a pierdut pe drum, asta e altceva). Dar majoritatea conostiintelor care mi-au permis sa eleborez mesajul de mai sus le-am adunat pe bancile scolii (pe care inca le tocesc) si din carti (Platon, Kafka, Orwell, Burgess etc. etc. etc.) pe care le citesc cu atentie de ceva timp. De asemenea, conteazasi toate filmele pe care le-am vazut in ultimii doi ani, pentru ca multe dintre ele mi-au schimbat total perceptiile.
Daca nu poti veni macar cu o abrobare sau o dezabrobare, marx, eu nu stiu ce sa zic. Ramane la latitudinea ta sa decizi daca am scris ce am scris cu sinceritate si din propriul meu capsor sau ca am copiat de pe dracu' stie unde! Vrei sa facem si disectie acum?
|
1. Iti cunosc stilul. Am avut un conflict cu tine care mi-a aratat in primul rand cum poti structura o fraza.
2. Se vede ca tocesti cartile si apoi mixezi textele sa capete forme armonioase.
3. Esti acelasi gen de personalitatye ca si Denica. Gasiti texte si apoi le inglobati in unitati personale ca fiind proprii definitii.
Stii care e principiul meu de lectura? "Deschide carte ca sa inveti sa gandesti. Inchide cartea sa inveti sa gandesti singur".
4. Ce ai scris tu aici despre Matrix preia niste idei din teoria existentialista.
Intr-un fel e bine ca preluati si adaptati apoftegme, dar si mai bine ar fi sa le asamblati ca pe niste conexiuni, nu ca niste idei emfatice si nerezonante.