Thread: David Lynch
View Single Post
Old 25 Jan 2004, 21:17   #13
notorious
NBK

notorious

mda, ziceam ca o sa revin.

david lynch nu te poate plictisi in nici un caz. te poate soca, te poate ingrozi, poti sa-l urasti, dar nu te poate lasa rece si cu siguranta nu-l poti ignora.

spusese careva ca 'the straight story' era un film simplu. pai, eu nu cred ca lynch a facut vreun film simplu (iar faptul ca l-am pus ultimul nu inseamna nici pe departe cda nu mi-a placut!!). e un film despre greutatea de a fi batran, despre obsesia pe care o manifesti atunci cand simti ca tit se termina viata... si vrei sa faci un ultim lucru in viata ta care sa-ti dovedeasca ca inca mai traiesti. ceva remarcabil, un ultim lucru de care sa fii mandru.

este un lynch atipic, daca asta se vroia sa spuna si e mai greu sa-l compari cu celelalte lynch-uri... dar mult mai bun mi s-a parut 'the elephant man', in care lynch face o meditatie asupra rautatii firii umane, asupra bunatatii firii umane, fara sa faca greseala de a impartii omenirea in 'buni' si 'rai'. un film complex, dureros, sumbru si grav... mai grav ca 'the straight story'.

mai am de spus inca despre lynch, dar doar daca vad ca mai intereseaza forum-istii. si ar fi pacat sa nu fii fan lynch!

nortis, daca te intereseaza filme de lynch, pot sa-ti spun de unde sa le cumperi.