View Single Post
Old 25 Jan 2004, 19:33   #15
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
evident ca de Stone si mie tot NBK imi place cel mai mult. Am amintit de Talk Radio fiindca ai adus vorba de minimalism. U-Turn are ceva deosebit, cand il vad cred ca acesta mi se pare cel mai misto, desi nu are un subiect revolutionar ca NBK, dar exceleaza prin imagine si joc actoricesc. E bine ca ai amintit de U-Turn acum, pentru ca, dupa ce am vazut Dogville, incercand sa gasesc un film cu care sa aibe ceva in comun, m-am gandit la U-Turn. In ambele, personajul principal ajunge intr-un orasel de provincie american din care nu mai poate iesi prin propriile-i forte, practic nu-i da voie orasul. Sfarsitul celor doua difera total. Interesant de privit comparativ viziunea celor doua regizori. La Stone, orasul il "ucide" pe intrus (S.Penn) atunci cand acesta vrea sa "evadeze", la fel se intampla si cu bastinasa (J.Lo) cand vrea sa vada teritorii noi. Practic nimeni care intra acolo sau care e de acolo nu poate iesi viu. La Trier, dimpotriva, intrusa reuseste in cele din urma sa stearga de pe fata pamantului orasul care a tinut-o captiva.