Thread: Cinemateca
View Single Post
Old 22 Jan 2004, 12:01   #18
Alice_Fluture
Guru

Alice_Fluture

Bravo pentru cinefilii din Timisoara! Poti sa ne dai mai multe amanunte?

Cit despre RADEF si CNC... frumosilor, daca nu e cerere organizata... In Constanta se poate solicita proiectia unui film, cu conditia sa exista minim 25 de spectatori. Se discuta cu directorul filialei RADEF, care este un om rezonabil, se face cerere la ANF, se anunta din timp proiectia... Liceele au reusit sa aduca intr-un an ecranizari romanesti (Morometii, Moara cu Noroc). E un inceput, e o idee.
In Facultatea de Litere se organizeaza cine-cluburi pe lectorate. Evident, filmele aduse nu sint subtitrate si nu ai cum sa afli de proiectii decit daca citesti anunturile prin facultate. Dar s-a vazut cinema italian, francez, spaniol, german, american. Exista chiar si un curs unde se studiaza Forman, Tarantino, Coppola. Daca studentii se intereseaza, se poate.

Eu n-am reusit sa gasesc 25 de cinefili seriosi in Constanta cu care sa ma duc sa cer un film. Cinematograf exista, pentru ca Studio este in circuitul EURIMAGES si are program special pentru film european, iar modernizarile in curs vor face loc unei sali mai mici unde SE VA PUTEA.

Pentru Tulcea, pot sa va spun ca tineti de filiala din Constanta (o parte din profitul de aici s-a dus pe investitii acolo, cind s-a preluat filiala tulceana) deci nu ramine decit sa va organizati (minim 25) si aveti sanse sa primiti filmele care vin si la noi, daca vor veni...

Iar altfel, iubiti cinefili, convingeti-va prietenii, rudele, catel si purcel si mergeti la filme, chiar daca sunt conditii mai proaste. Altfel nu se pot face investitii in sisteme de sunet, incalzire, renovari... O stiu si o spun pentru ca foarte putine judete au profit din activitatea cu filmul. De ce credeti ca, vorba lui Bubu, avem bingoteci unde au fost cinematografe? Bine, ar mai fi si simtul managerial al fiecarui director de filiala, incertitudinea asta a CNC-ului, care este de fapt proprietarul salilor, RADEF fiind pe cale de a fi privatizata, desi proiectul a fost respins anul trecut...

Pina atunci, bravo cinefilior timisoreni si pentru ceilalti GET ORGANIZED!
Alice_Fluture is offline   Reply With Quote sendpm.gif