View Single Post
Old 18 Jan 2004, 09:44   #38
i_matei
Veteran

i_matei

Am vazut si eu (in sfarsit!) filmul, si sincer cred ca se putea mai bine...
Adik, la efecte speciale - vizuale si sonore, calitatea imaginii, si anumite scene excelent regizate jos palaria...
Ma gandesc in primul rand la scena in care oamenii Gondor-ului incearca sa recucereasca fortareata de pe malul apei si sunt macelariti, in timp ce logofatul isi mananca cu pofta pranzul sau - asta mi s-a parut de departe cea mai reusita scena a filmului... restul sunt efecte speciale, mai mult sau mai putin originale...

In schimb RoTK este cel mai slab film din serie din punctul de vedere al povestii... doar o imensa batalie, Frodo duce povara inelului si cam atat... nimik nou, nimik original, iar chestia aia cu mortii mi s-a parut chiar de prost gust, vorba lu' blitz, parca erau fugiti din penibilitatea de film numita "Piratii din Caraibe"
Plus de asta o groaza de scene total nerealiste, care sfideaza bunul simt:
- Sam piticania reuseste sa raneasca ditamai paianjenu, si dupa aia sa bata la fund un turn de orci doar cu sabia lui... trasa rau de par ideea asta
- Omorarea lui Nazgul - pai bah fratilor, ati vazut ce sabiutza avea tipa aia? Chiar vrea sa cred ca a reusit doar cu o singura lovitura sa taie caoul la ditamai dragonul ala? Plus modul cum a murit cavalerul intunecat mi s-a parut de-a dreptul patetic...
- Frodo & Sam in vulcan - trecem peste amanuntul ca ar fi trebuit sa fie in interior o temperatura de ordinul sutelor de grade, dar da-o incolo, nici macar dupa ditamai eruptia, cei doi hobiti scapa nevatamati... bleah ce prostie!!!

Plus de asta finalul excesiv de luuuuung si plictisitor, plin de scene inutile si fara sens... la un moment dat, toata sala incepuse sa face misto de personaje. Chiar Mr Jackson nu s-a gandit ca exagereaza???

E un film bun, dar nici pe departe de Oscar... nu e de ajuns sa ai efecte speciale clasa I si o atmosfera de basm... iti mai trebuie si o poveste pe masura, pe care filmul asta nu a avut-o...
Deh, pentru mine, singurul film de oscar din toata seria, este "Fellowship of the ring"... Mult mai frumos, mai finutz, o poveste realmente interesanta... si vorba aia, prima parte INTOTDEAUNA este cea mai reusita!
i_matei is offline   Reply With Quote sendpm.gif