Thread: Lars von Trier
View Single Post
Old 11 Jan 2004, 10:10   #35
Anima
Novice

Anima

Dogville

Buna, sunt noua pe aici si cand am vazut subiectul, nu am putut rezista. Sunt o fana von Trier si suparata ca am ratat filmul la Dakino, m-am repezit la cinema sa-l vad la premiera. Nu stiu daca pot sa spun ca 'mi-a placut', pentru ca nu mi se pare ca s-ar potrivi cu un film de von Trier, dar m-a impresionat foarte puternic fara sa ma marcheze, insa, asa cum a facut-o 'Dancer in the Dark'.

As putea scrie pagini intregi despre 'Dogville', dar cred ca ma voi margini sa spun ca ceea ce am gasit fascinant - pe langa multe altele - la acest film a fost reactia pe care mi-au provocat-o evenimentele de pe ecran. A fost aproape socant... Reactia aceasta contrazicea mare parte din convingerile si credintele mele si totusi, nu o puteam controla. Von Trier reuseste sa se joace cu emotiile spectatorilor si sa-i faca sa se surprinda pe ei insisi. 'Dogville' e un film de urmarit cu cea mai mare atentie spre a nu se scapa nici un detaliu pentru ca apoi, in timp, sa-i descifrezi multele intelesuri. O parabola nelinistitoare despre fiinta umana...