Thread: Lynch vs. Nolan
View Single Post
Old 10 Jan 2004, 10:53   #35
notorious
NBK

notorious

bai, odhane, ia asculta aci:

primo: 'precedentul film al lui mangold' nu inseamna neaparat ultimul: poate sa insemne 'ultimul care a avut premiera in romania'. asta e ultimul film pe care l-au vazut romanii in cinematografe inainte de 'identity'. deci, nu te repezi fara sa analizezi toate 'angles'-urile situatiei!

secondo: citeste mai clar, odhane: 'e APROAPE iritant cate filme sunt bagate la mixer' (nu filmul e 'iritant'); 'e APARENT lipsit de originalitate' (deci, dupa cum tocmai urma sa spun - amestcul in sine e genial). deci, se pare ca AM 'rizonturi' orientative (mai ai grija ce tastezi, doctore!). e tehnica prin care subliniezi mai intai ce defecte ar avea un film, ca sa dai impresia ca acele calitati care urmeaza le suplinesc.

tertzo: nu ma intereseaza ideile pompoase pe care le vezi in nu-stiu-ce reviste de critica frantuzesti. mie mi-a placut formula stil 'hitchkock/fincher' - nu mi se pare banala (poate ca sa subliniez oarecum ca nu exista stil mangold). despre argouri: argoul poate avea si el efectul lui stilistic si e chiar intalnit (citeste si tu cronici de a.l.s. sau de mihai chirilov). vai de mine! dl. doctor (student la un. craiova???) e maica tereza in persoana! e reincarnarea lui shakespeare! el n-a folosit vreun argou in viata lui!! de unde toata atitudinea asta ca in cronici de film (mentionez ca eu oricum nu VREAU sa le iau in serios- mi se pare cheia cuceririi publicului cinefil/necinefil) ar trebui scris/vorbit ca-ntr-un roman de hanry james??????

quatro: aoleu-oleu! vai de mine si de mine! n-am vazut 'fiinta si nefiinta'. mai spune-mi tu care utilizator de-aici a mai vazut cartea aia! tu - dl. doctor ar trebui sa fie secretar de stat la min. culturii!

si, bai, odhane, ia sa mai lamurim ceva ce-mi sta pe suflet: tu am impresia ca n-ai habar ce-i aia sa fii IRONIC (eu stiu, dar realizez ca nu pot sa fiu decat batjocoritor). ironia e doar o usoara batjocura la adresa cuiva, presupune aluzie (deci nu ceva fatis), subtilitate, finete - ori tu ai finetea unui polizor, discretia unui miros de cherosen, subtilitatea unui infarct miocardic - deci, ironia si causticitatea unei broaste testoase. medicii (studentii??) or fi avand desteptaciune, dar au toti finetea unor macelari. ce esti tu? esti cinic. esti antisocial. esti batjocoritor. esti un pretender. ma, dar esti cult, bre! la ce te-a ajutat cultura aia a ta-nu stiu. un om destept face ceva cu ea. scrie o carte (o nuvela sau articole de ziar). du-te la iantu! fa ceva! stai si faci misto de bietii 'inculti' de pe site probabil lafaindu-te pe reteaua de net a universitatii. faci, deci, diferenta intre ironic si CINIC? vrei dovezi: exprimare: 'posteaza cronicile si aici pe cinemagoia cu curajul tau de peste tulcean' - asta-i ironie, odhane? dle. doctor? vai, ce-am mai ras! badaranie si logoree de oltean.

morala: mai stai la universitate dle doctor. sau ODHANE! esti de criticat?