View Single Post
Old 10 Jan 2004, 09:29   #21
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Fanii vor ramane fani, detractorii vor ramane detractori. Filmul este in mare ok, cu destule parti neinteresante, inutile si chiar patetice(ca sa nu spun ce mutre facea Deagol la inceput, ca imi venea deja sa ma scol si sa plec). Exista, evident, si cel putin doua scene foarte bine realizate: plecarea in lupta a lui Faramir(sper ca asa il chema) respectiv o particica din sfarsit. Se vehiculeaza tot felul de idei, despre prietenie, unitate, etc, dar mie imi plac mai mult filmele care se axeaza pe om si nu pe circumstantele care il definesc. Nu sunt nici incantat de perfectiunea cu care se termina filmul, care macar are un strop de "lectie de viata" in ea, dar cam atat...
Nu pot sa fiu de acord cu cei care spun ca ar trebui vazut la cinematograf. Aici(TM) sa te doara oasele, daca nu si altceva, dupa peste trei ore de stat pe scaune relativ incomode. Si daca treci peste asta, te rogi Domnului(daca esti fan, evident) sa nu nimeresti prea multi destepti care sa faca in real time misto de film. Caci se poate.
Mi se pare o prostie sa dai Oscarurile doar pentru cat se lucreaza. Asta-i ideea romanului, mult si ineficient. Filmul nu poate fi comparat cu Lost in Translation, care este pe alt nivel si care urmareste, intr-un fel, alte scopuri. Scenele de lupta sunt insa impresionante, trebuie sa recunosc, dar daca a primit oscarul pentru filmele doi si unu, chiar nu inteleg de ce l-ar primii si acuma, cand mare diferenta nu a fost.
Per total, 7.5/10
PoliFanAthic is offline   Reply With Quote sendpm.gif