Thread: Lars von Trier
View Single Post
Old 06 Jan 2004, 14:19   #23
Ping
Veteran

Ping

Cu greu pot spune de ce mi-a placut acest film. In primul rand pentru ca te detaseaza de tot. Doua ore si ceva esti transpus intr-o alta lume in care nici nu stiu daca te simti observator sau partas la tot ce se intampla.

Putem plasa decorurile imaginare in orice orasel de pe glob. Lasitatea, lacomia, ipocrizia, inselatoria sunt insusiri usor de gasit oriunde. Si daca nu suntem ca cei din Dogville sa nu ne recunoastem in oglinda le putem gasi in noi.

Superba interpretarea, superb scenariul, superba regia. Superb decorul, sau mai bine zis lipsa lui. Zidurile sunt de fapt in imaginatia noastra, facandu-ne sa nu vedem ceea ce este de vazut. M-a obosit un pic camera care se misca tot timpul dar spre final nu am mai simtit-o, paraca eram acolo.

Nu am capacitatea de a analiza acest film in profunzime, dar atat cat am inteles, atat cat am trait mi-a fost de ajuns pentru a-l considera un film pe care il voi plasa intre favoritele mele.

Absurde reactiile unor americani care au simtit atacata societatea americana. Abusrdul a mers pana acolo incat am vazut o cronica in care se considera ca filmul face trimiteri la politica americana de imigratie, politica externa americana,reactia administratiei Bush fata de liberalismul democrat, victoria capitalismului asupra maselor, ceva cu Nixon……. Nu stiu daca LVT a gandit atat de departe.

Cu siguranta un film pe care trebuie sa il vezi numai daca esti in cunostinta de cauza.(vezi plecarile din timpul filmului pe care nu le inteleg atata timp cat exista internetul sau alte medii de informare si poti evita o intrare la plesneala numai pentru ca vezi fata lui Nicole Kidman pe afis)

P.S. A fost senzatia mea sau filmul tine la Studio chiar mai putin de 2 ore 30 ? Ceva in jur de 2 ore si un sfert.
Ping is offline   Reply With Quote sendpm.gif