Scena cu moartea lui Saruman n-a cazut. Ea a fost "pastrata" pentru versiunea pe DVD. Probabil ca producatorii doresc sa "stoarca" maxim de profit posibil.
Am citit cartea si mi-a placut foarte mult. Nu ma asteptam ca filmul sa se ridice la un asemenea nivel calitativ, comparativ cu cartea. Exista forte multe diferente intre carte si film, dar zic eu ca e si normal. Spre exemplu, daca va puteti inchipui, pana si magarul ala amarat pe care-l lasa la intrarea in Moria (Bill ii zice) are un rol destul de bine definit in carte. Era si normal sa se sara peste scene de genul asta. Tot in prima parte, pana sa junga la Bree, Frodo si Sam cad sub vraja unor creaturi sub forma de copaci..... De-a lungul intregii carti se canta (la propriu) foarte mult. Va dati seama ca era penibil ca la fiecare 15 minute de film sa revedem Moulin Rouge

.
Per ansamblu, Fellowship... e cea mai buna parte (ca in cazul oricarei trilogii. exemple : Nasul, Matrix...), iar The Two Towers e cea mai slaba, facand doar tranzitia spre partea a treia, care, din cauza anticipatie si a intoxicarii (in sens pozitiv) cu reclame, trailere si alte cele, tinde sa dezamageasca prin simplul fapt ca ...... se termina.
Si tot ca o parere personala, Matrix-ul nici macar nu poate fi comparat cu Lord Of The Rings. Aici probabil ca intervine alta chestiune : Exista doua tipuri de oameni: cei care joaca Starcraft, si cei care joaca Warcraft. Raspunsul la intrebarea "Care e mai bun dintre cele doua jocuri?" depinde in exclusivitate de categoria de care apartine cel pe care il intrebi. La fel si in cazul celor doua filme.
Si pentru cei care sunt suparati ca s-a terminat : Stati linistiti. Decembrie 2006 - The Hobbit. Poate ca va fi si The Silmarillion. Cine Stie?! SI pana atunci, in mai (parca) apare
Ancanar