Cred ca Asfalt Tango e superior Filantropicei. Imi place la nebunie umorul sau ascuns, sugerat si nu explicit.
E unul din filmele in care aproape toate personajele secundare sunt memorabile, iti raman intiparite in minte. Exemple:
- baiatul de la inceput cu "cengi marci, dolari";
- taranul cu caruta care admira fetele din autocar (din pacate sunt cam la pamant cu actorii romanesti, poate ma ajuta si pe mine cineva sa-i identific in filmul asta)
- Stelian Nistor (politistul cu teoria ca o femeie trebuie sa dea strainilor p.... pe valuta

)
- golanul care a participat la inscenarea lui Mircea Diaconu si pana l-a urma l-a caftit ("Pai tu-ti dai seama ca daca-mi puneam mintea cu tine te spargeam in 3 secunde? Poate nu-ti dai seama. Poc, poc")
- taximetristul rasist ("Tiganii.. trebuie sa le luam gatul la toti")
- prostguardii cu care se incaiera ("Te legi de mama? De mama care m-a facut")
- marlanii de la statia de benzina (mai ales actorul acela chel mi s-a parut demential)
- politistul cu impresii de Terminator
O mentiune speciala pt Constantin Cotimanis; consider personajul sau cel mai reusit.
Filantropica mi-a placut mult dar are ceva care ma deranjeaza; poate umorul uneori silit, alteori prea explicit (ex: comportarea liceeenilor) sau poate o anumita raceala pe care o degaja filmul;
De remarcat progresul evident in ce priveste sunetul, imaginea etc.