View Single Post
Old 15 Dec 2003, 16:54   #14
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Cu riscul de a uita de GANGS OF NY...

Originally Posted by i_matei:
The hours film exceptional???? :roll:
Cuvintele static si plictisitor cred ca nu pot descrie cu adevarat filmul asta... Plus e genul ala de film care iti creeaza o stare de angoasa si te deprima pentru tot restul saptamanii...
E o drama stupida, in care trei tipe cauta cu disperare motive pentru a-si puna capat vietii... in final reuseste doar una din ele ... ah, am uitat si de saltul mortal al lui Ed Harris. Da-o incolo, asta e film facut sa imi arate ce naspa e viata si ca nu merita trait... chiar nu suport genul asta de filme...

Poate o sa spui ca nu vad valoarea artistica a filmului... poate ca asa e, dar filmul asta chiar nu a fost pe gustul meu...

Mie "The Hours" mi se pare un film optimist. De ce? Pentru ca asta se si vrea, un film despre bucuria de a trai. Virginia Woolf spune: cineva trebuie sa moara pentru ca ceilalti sa invete sa traiasca. Asta vrea filmul sa spuna, nu ca viata e naspa, ci ca oamenii se pierd in lucruri care nu sunt importante sau nu sunt ceea ce ar fi trebuit sa fie: o petrecere, o casnicie din pacate fara dragoste impartasita etc. Cele doua sinucideri sunt explicabile: poetul, vizionarul era deja mort si nu putea sa spuna ce avea de spus. Aidoma Virginiei Woolf, care moare din aceleasi motive si cu acelasi scop (este uimitor cum Cunningham si Daldry rezolva sinociderea ei, aducand atatea detalii impresionanate).

Mie de asta mi-a placut filmul. Pentru ca, aidoma lui "Eyes Wide Shut" m/a facut sa ies cu zambetul pe buze din sala de cinema (si de la calculator), sa ma bucur ca viata mea nu este asa de grea si reusesc sa depasesc problemele si, totodata, sa incerc sa ma autoanalizez mai bine. Mie asta mi s-a parut a fi "valoarea artistica" a filmului sau macar un motiv de vizionare. Interesant ar fi sa citesti cartea, "Orele" de Michael Cunnigham, aparuta in Editura Polirom sau macar parerea autorului despre carte, care o gasesti pe site-ul oficial al filmului. Oricum, daca tot nu o sa-ti placa, nu-i nimic! Unora le-a placut "Gangs Of New York", altora (critici de seama) nu le-a placut "8 1/2" ... Sunt oameni si oameni, pareri si pareri. Nimeni nu are mai multas dreptate ca ceilalti. Dar argumenteaza mai bine!
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif