View Single Post
Old 13 Dec 2003, 23:11   #69
AnimeX
Novice

AnimeX

Quote:
a. personajele - in fond niste caricaturi. nici unul n-are mai mult de 1-2 caracteristici, nici unul nu e prea destept, de complexitate nici nu poate fi vorba. boring as hell...

man , fa diferenta dintre un basm si un film are trateaza problema geniilor , conplexitatea caracterelor umane , etc. ... Personajele sunt bine conturate in acelasi timp pastrandu-se o aura de mister ca sa fie mai interesant

Quote:
b. dialogurile - orice om care vorbeste engleza la nivel basic poate sa spuna ca dialectu' asta e o creatie a hollywood-ului, care vrea sa dea greutate unor replici de altfel tampite si unor discursuri despre nimic. nici un om in carne si oase nu vorbeste asa.
"Dialectu" pe care il critici tu l-am mai intalnit in alte filme de acest gen si chiar in jocuri cu specific fantasy (ad&d) ; as vrea sa dai exemple de niste replici tampite si discursuri despre nimic in care se foloseste acest dialect ...

Quote:
c. povestea - ca de obicei, baietii rai sunt cam saraci cu duhul, ceea ce taie nitel din suspans. si mai rau e faptul ca se foloseste mereu acelasi device - baietii buni ajung invariabil in situatii fara iesire, din care sunt salvati - mereu in ultima clipa - de un aliat picat din cer. dupa 3-4 salvari din astea miraculoase, am inceput sa ma plictisesc.
Pai totul graviteaza in jurul clasicei lupte dintre bine si rau , si cum s-au facut numeroase filme pe aceasta tema este ,oarecum, normal sa para plictisitor ... acum n-o sa mai tin teoria chibritului despre faptul ca filmele sunt ecranizarea unor basme iar basmele sunt pline de salvari miraculoase etc....

d. dl. jackson si scenaristii lui se iau prea in serios. filmele-astea n-au sare si piper, "umorul" e putin si jalnic (vezi piticu' - e acolo doar pentru comic relief, but i'm not laughing), de ironie/autoironie ce sa mai zic...
Piticul nu este pus acolo pentru a amuza audienta , el are un rol destul de important ... reprezinta caracterul care nu se lasa ispitit de putere (fiind singurul care poate avea inelul fara a deveni sclavul lui ) , si prin faptul ca pe parcursul calatoriei sale incepe sa inteleaga puterea si sa inceapa sa fie ispitit de ea deja basmul incepe sa se adreseze si celor mai mari (pe langa altele )... din cate tin eu minte parca era o carte care se numea Povestea unui hobit .

Quote:
Mi-a placut LOTR , este un film bun cu actori care si-au facut bine treaba
asta a fost o parere personala nu un argument ; si ca tot veni vorba de pareri si argumente , tu nu ai adus nici un argument pana acum ... a facut niste afirmatii , niste pareri ( ca ti se pare tie ca personajele sunt in fond niste caricaturi. nici unul n-are mai mult de 1-2 caracteristici ca este boring as hell etc... dar nu ai adus nici un argument , nici un exemplu , nici un citat ca sa-ti sustine afirmatiile )