View Single Post
Old 06 Dec 2003, 13:00   #39
i_matei
Veteran

i_matei

Hmmm... am vizionat aseara Two towers - Extended edition, si pot spune ca m-a frapat ceva incredibil... Ok, poate ca mi-o juca imaginatia feste, dar am observat ca intreaga o mare parte a povestii se aseamana cu ceea ce am vazut in Matrix Revolutions...
inainte sa sariti cu totii pe mine sa ma faceti tzacanit, nebun, etc, cititi-mi argumentele si ganditi-va bine...

- in LOTR rolul "Alesului" este interpretat de Frodo, in Matrix de Neo...
- amandoi trebuie sa urmeze o calatorie, in fortareata raului (Mordor/Orasul masinilor) pentru a putea salva omenirea
- ambii eroi pe parcursul calatoriei incearca sa inteleaga ceea ce au de facut, SA ISI INTELEAGA, SI SA ISI CONTROLEZE PUTERILE DE CARE DISPUN...
- aceasta calatorie se produce sub presiunea unei batalii intre fortele oamenilor si fortele raului (santinelele/orcii)
- in conditii normale oamenii nu au absolut nici o sansa in fata raului, singura lor speranta de supravietuire este indeplinirea misiunii "Alesului"

Acum intreaga poveste din cele 2 filme / trilogii se axeaza in jurul acestei povesti... ca e in mod diferit "impachetata" asta nu e de negat, dar ideea de baza e tulburator de asemanatoare...
Eu sincer inclin sa cred ca realizatorii Matrix-ului s-au inspirat foarte mult pentru "Revolutions" din cartile LOTR... sunt mult prea asemanatoare pentru a putea spune ca e o simpla coincidenta...

asta e parerea mea... voi ce ziceti??
i_matei is offline   Reply With Quote sendpm.gif