View Single Post
Old 03 Dec 2003, 05:06   #13
w33dsmoker
Novice

w33dsmoker

Send a message via Yahoo to w33dsmoker
Si totusi...

Vad ca ati mers sa vedeti filmul cu o multime de prejudecati dupa voi...
Vincent Vega zice :

Quote:
Mr Hyde arata ca un soi de Hulk - probabil a placut mult americanilor acest film, iar Dorian Gray e un vampir

Sa luam personajele pe rand:
*Allan Quatermain - personajul lui H. Rider Haggard - seamana destul de mult (in film) cu imaginea din carte
*Tom Sawyer - cred ca despre asta stie toata lumea - no comment
*Omu' Invizibil - si aici no comment -( desi Wells nu spune nicaieri in carte ca cineva ar fi furat o potiune adevaratului Om Invizibil, nu cred ca e asa trasa de par povestea )
*Jekill & Hyde - special pentru Vincent Vega - citeste cartea si poate ai sa-ti dai seama ca Hulk a fost copiat dupa Hyde si nu invers - eu chiar asa mi l-am imaginat pe Hyde si nu am fost dezamagit
*Captain Nemo -aici e beleaua. Dar, Jules Verne spune clar (nu in "20000 de leghe sub mari" ci in "Insula misterioasa") ca Nemo e un print indian (Dakkar il cheama daca e cineva interesat si daca va uitati atent la ilustratiile facute chiar de Verne o sa vedeti ca Nemo e la fel de barbos in carte cat e si in film Si indienii (surprize surprize!!) au dezvoltat si ei un gen de arte martiale iar printul Dakkar era un maestru al acestor arte - any more questions ??
Deci, Nemo nu e otomanizat (-> pt. i_matei) si are legatura (cum are de altfel si Mr. Hyde-> pt Fingolfin ) cu personajul lui Jules Vernes.
*Dorian Gray - Vincent sa stii ca nu e vampir (nici in film nici in carte)...fii mai atent data viitoare . Si moartea lui e chiar foarte poetica (parerea mea . Cati dintre noi ar rezista sa fie pusi fata in fata cu propriile slabiciuni ??? In fond, Dorian Gray era nemuritor pentru ca credea acest lucru si moare cand inceteaza sa creada...cand i se releveaza conditia de muritor (ce filozofie de doi lei am bagat la inaintare ).
*Mina Harker apare in film courtesy of mr. Bram Stoker si nu apare pentru ca:
Quote:
dar, deh trebuia sa fie si o femeie in filmul asta
cum zice i_matei, ci pentru ca era singura supravietuitoare din roman, understand me son ??? Singurul lucru de comentat e ca nu prea e ea gentleman

In concluzie : mie mi-a placut filmul tocmai pentru ca respecta imaginea personajelor din romane si pentru modul inedit in care combina actiunea respectivelor romane. So, lasati prejudecatile deoparte si nu mai confundati faze din romane clasice cu clisee hollywoodiene.
Si mergeti sa vedeti filmul pentru ca numai parerea personala conteaza.

P.S. Nu mai comentez scenele extraordinare (intrarea Nautilusului in Venetia si tigrul care apare in ninsoare) pentru ca probabil ati citit despre ele in cronicile "oficiale".
Si nici foarte multele replici capcana preluate din diferite romane clasice de aventuri (pt cunoscatori totusi numai trei :
*M. este de fapt profesorul Moriarty - A.C. Doyle "The Final Problem" si "The Valley of Fear" si nu "Death on the Moor"->pt. Snatchro
*secundul lui Nemo este Ishmail - H. Melville "Moby Dick"
*Hyde este prins pe Rue de la Morgue - E.A. Poe "The murders in the Rue Morgue"). Mai sunt si altele.

See y'all when i see y'all !!
with the same line.
(My man Em )
w33dsmoker is offline   Reply With Quote sendpm.gif