|
Daneliuc
Ma intriga doumnul regizor.Invitat la "Gala" afirma ca nu-i face nici o placere sa faca filme si ca toata placerea e la scrierea scenariului si la montaj. Explica apoi motivele dezgustului sau(bani, bani, bani,neseriosi,tepari etc.) . Ca om care nu e de meserie(si nu poate analiza veridicitatea informatiei primite) il inteleg.
Dar ii citesc si cartile(nu pe toate), hatre, legate, cu personaje credibile si studiare. "Marilena si cateva voluptati" (cartea care sta la baza filmului la care lucreaza acum) e delicioasa. Rade(am ras si eu) de mitul Vama-Veche, de mosnegi cu fetisurile si senilitatile lor, de idolatrizarea omului de televiziune, de pseudo-mineriade.E sarcastic fara a fi manipulator.
Intorcandu-ma la film descopar un Daneliuc(regizor) gri, incruntat si sictirit care nu-mi prea da dreptul la liberul-arbitru pe care mi-l lasa romanele sale(acuza, judeca ,da verdictul).
La urma va spun si dilema mea: de ce am oare senzatia ca regizorul Daneliuc si scriitorul Daneliuc nu prea se pupa?
|