View Single Post
Old 02 Dec 2003, 04:59   #2
metamorphosis
Novice

metamorphosis

Master and Commander nu e nici pe departe un film documentar. e drept, nu e pe gustul meu, insa vad ca n-ai pomenit nimic despre scena furtunii, care mie (si nu numai) mi se pare genial realizata. Poate ca e scena care m-a facut sa nu-mi para rau ca mi-am petrecut doua ore din viata vizionand povestea asta "marinareasca" asa cum ii zici tu. E drept, sunt cateva scene de movement in still life insa per ansamblu filmul nu e plictisitor. Ceea ce mi s-a parut putin exagerat e modul in care a fost creat protagonistul, capitanul vasului. Desi se incearca atingerea perfectiunii umane in individul asta, antagonic realizat, totusi scenaristul a omis ceva. A uitat sa-l faca tridimensional. Poate ca cea mai importanta lupta pe care trebuie s-o duca un protagonist e cea cu sine. Ei bine, commanderul nu are probleme de-astea de sa-i framante sufletul, el e marinarul ideal: bea de sparge, mananca copios, e tiran dar in final ne releva si partea lui buna, e un bun luptator si poate, un bun prieten.
Lasandu-l deoparte pe commander, mie mi s-ar fi parut mai interesanta povestea (si cu siguranta ar fi iesit mai putin boring) daca era prezentata lupta si din partea piratilor. E ciudat ca desi subiectul povestii vizeaza lupta intre doua tabere, una din tabere nu apare decat intr-o scena.

pese: e prima oara cand vezi anuntul cu: interzis filmatul in sala??? nu vad ce-i amuzant..