View Single Post
Old 21 Nov 2003, 12:13   #9
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Am vazut filmul aseara si m-a dat pe spate. (nu am realizat ca a fost unul dintre filmele nominalizate la OSCAR pentru film strain anul asta) Ma asteptam, evident, la lupte artificiale si Jet Li inexpresiv. Insa a fost ceva cu totul neasteptat.

Luptele sunt ca un balet si fiecare dintre ele demna de antologie, de la lupta cu frunzele prin padure la lupta cu sabiile in apa. Si, bineinteles, in prima lupta, sabiile, muzica si picurii de ploaie cazand sunt folositi exceptional... Iar efectele de imponderabilitate sunt mult mai frumoase decat in restul productiilor de gen (comparand,e vident, cu "Tigru si dragon").

Mi-a placut ca regizorul a accentuat mult pe imagini, chiar daca coloritul este cam strident. A riscat mult (cum poti uita suvoiul de sageti, vartejul de frunze sau picatura de ploaie care aterizeaza pe obrazul Zapezii?), dar, per ansamblu, imaginile sunt exceptionale (ciar daca lasa putin impresia de ireal sau faptul ca s-au folosit corzi este evident - dar ce conteaza???)

Si structura scenariului este frumoasa. Daca "Rashomon" isi propune sa arate ca realitatea nu poate fi descoperita, "Eroul" incearca sa descopere realitatea de dupa minciuni. Si, in final, realitatea este deconspirata nu de povesti, ci de imaginea lui Sabie Franta si Zapada Spulberata (parca!), morti impreuna pe un varf de deal.

Mie "Eroul" mi s-a parut un excelent film vizual, care ascunde o poveste frumoasa si un serios bagaj psiho-filosofic (ce-mi place sintagma asta!). Dupa superbele imagini se ascunde o poveste despre ce inseamna sa fi cu adevarat razboinic si, poate, erou!

P.S.: 9/10 sau (*) (*) (*) (*) 1/2
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif