View Single Post
Old 20 Nov 2003, 16:23   #14
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
[quote="ioniliescu666"]
Originally Posted by MinRep:
Buna interpretarea "Nas(h)ului". Dar cum ramane cu "In the mood for love"? Sau cu "La vita e bella"? Si, pt. ca am ajuns la Holocaust, ati vazut "Amen"? Daca da, poate va aduceti aminte de modul in care Gavras evita scenele crude/sadice/violente pe care alti regizori (Spielberg, Polanski, etc.) le exploateaza la maximum pentru a soca/emotiona spectatorii. In "Amen" doar personajele sunt martori la grozaviile din spatele usilor si zidurilor, iar trenurile mortii strabat din cand in cand ecranul, intai pline, apoi goale. De altfel, cred ca trucul asta a fost singura parte buna a filmului.

Hmm...

Introducere off-topic: "Nasul" a crescut in ochii mei chiar datorita finalului. Un climax puternic (pleonasm, da' ce conteaza?!) si apoi usa aia inchisa si privirea lui Diane Keaton... Sublim...

Continuare: "La vita e bella" e un film frumos, desi probabil se vorbeste cam mult. Dar unele imagini sunt si ele sfasietoare... Cat despre "Amen", nu mi se pare ca imaginile s-au pierdut... Doar ca nu arata/exacerbeaza violenta, ci o sugereaza (exemplul evident: privirea locotenentului - parca! - cand se uita in interiorul camerei unde evreii erau gazati). Oricum, "Pianistul" imi place mai mult decat "Amen.", iar "Schindler's List" este preferatul meu, in acest domeniu.

Incheiere off-topic: P.S.-ul de la primul mesaj era doar o remaca ironica...

P.S.: Ca "ascunzis", ce ziceti de finalul de la "A.I."?
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif