El Chewbaccabra
|
My review of Matrix Revolutions
Nu stiu cine o sa aiba rabdare sa citeasca toata telenovela asta, dar here it goes.
Locul: Bucuresti
Data: 8 11 2003
Conditiile atmosferice: innorat cu sanse mici de ploaie
ora: 17 00
Cinematograful Patria
Ah, the little people. Cum stau la coada pentru a intra pe taramul fagaduintei... sala de cinema! Si chiar langa aceste victime ale timpului se afla cei care asteapta sa profite de ei, bishnitarii. Din fericire pentru mine "my date" se ocupase dinainte de obtinerea biletelor. Fix in centrul salii. GOD BLESS HIM!
Cola-check
Popcorn-check
Ok, hai sa ne asezam. reclama Master and Commander, un Pirates of the Caribbean pentru oameni inteligenti, Last Samurai, un shogun mai recent, si... momentul adevarului... culoarea verde invadeaza ecranul. Filmul incepe si aflam ca toata gashka vesela il cauta pe Neo, care e undeva intr-o statie de metrou si se intalneste cu niste programe parca iesite dintr-o emisiune de pe antena 1 prezentata de Mircea Radu. da, very nice, ce simpatice sunt programele astea. Parca si uitam ca ele se alimenteaza cu energie din creierele a miliarde de oameni prinshi in Matrix.
Da, marturisesc ca voiam sa-l vad pe Seraph kickin some major ass, din nefericire, nu am avut ocazia. A fost dragutza bataia de pe hol, dar dintr-un oarecare motiv eu ma gandeam la videoclipul ala vechi al lui Lionel Ritchie "dancing on the ceiling" (sper ca am scris bine, n-am chef sa verific). So, ajungem la Merovingian care credeam ca are un rol mai bun decat sa vorbeasca franceza si sa faca amenintari stupide. ma rog, Trinity l-a rezolvat. Apropo, Monica Belucci a fost acolo? Eu nu i-am vazut decat pieptul. 
So... ONWARD! Neo scapa din metrou si se duce sa se planga Oracolului ca un fel de Luke Skywalker in fata lui Yoda: "Why didn't you tell me?" Urmeaza un discurs lung care imi aduce aminte de campania pentru constitutie: am ales, alegeri, consecinte, etc.
where do we go from here? Neo si Trinity se cara sa mearga la piata... ahh, sursa (cu un Smith in sacosa) si Morpheus si Niobe trebuie sa mearga in Zion care in curand o sa fie un "all you can eat buffet" pentru santinele. Smith, manca-i-ar mama! being bad as usual.
Scena cand santinelele intra in doc, chiar nu am ce reprosha. Frumos facuta. mi-au placut robotii, exciting. Cursa lui Niobe... well, she can drive. One question: unde erau toate navele? Distruse sau cum? Daca o singura nava distrugea atatea santinele dece nu erau mai multe nave in doc?
Bane, cred ca actorul care l-a jucat pe Bane era mai bun ca Smith decat Smith. Neo si drumul spre sursa: nice cand arunca masinile in aer. Si scena cand Trinity vede cerul... touching.
Moartea lui Trinity: I'm sorry, trebuia sa plang. Hai sa fim seriosi! pana a murit Trinity Neo putea sa cheme to Zion-ul!
Neo si The Big Giant Head: cam nervos TBGH, pentru o masina. Maybe he should take a Prozac. :lol:
Neo si Smith: au zburat, s-au batut, au daramat pereti, au remodelat strazi, can you say 'been there done that', mai putin faza cand Smith il izbeste pe Neo de asfalt, NICE ONE! Deci Neo se ridica shubred si iara baga o propozitie democratica: "I'm getting my ass whooped because I choose so". Si se mai bate nitel pana cand, BINGO, alfa si omega, pozitiv si negativ... you know the drill. Si astfel il anuleaza pe Smith si YAY, PEACE ON EARTH GOOD WILL TO MEN! Let's go out for pizza! The sentinels are buying.
In caz ca nu v-ati dat seama inca, m-a dezamgit filmul asta. Nu sunt vreo snoaba sau ignoranta care zice "ah, e prea deep, nu inteleg". Problema e foarte simpla in cazul meu. Matrix a inceput ceva si Reloaded si Revolutions nu au continuat. Matrix a fost asa simplu, asa frumos. O idee superba, ce s-a intamplat cu ideea asta? Unde sunt cele cateva miliarde de oameni care alimenteaza masinile, does nobody give a shit about them? In doua filme s-au zis numai vreo 4 fraze despre ei. "They'll be released" Yeah right, exista un termen stiintific pentru asta: Pastele cailor.
Ar fi fost un film cu adevarat superb... daca nu ar fi fost un film Matrix. Problema e ca unii oameni merg cu anumite asteptari la un film si cand nu le sunt satisfacute, fac urat, asa ca mine acum! Sorry, poate dupa ce o sa mai vad filmul de cateva ori o sa-mi placa mai mult. Recunosc ca nu sunt foarte obiectiva. But what can I do. I'm only human.
Pacat.
PS: Si mie mi-au placut fazele cand se adunau sentinelele si/sau Neo le distrugea. Nu stiu, I like to think BIG!