Hmmm... am vazut ieri filmul si sincer sa fiu m-am dus cu inima indoita... ma asteptam sa fie o porcarie, dupa cat de prost a fost Reloaded, dar am fost destul de placut surprins.
S-a renuntat in mare parte la super-pretentioasele si total-inutilele discutii filosofice si s-a trecut la fapte (actiune).
Mi-a placut ca actiunea s-a petrecut in afara Matrix-ului (in 90% din timp), unde sincer sa fiu nu stiu ce ar mai fi putut fi aratat/demonstrat.
Ce mi-a placut enorm la filmul asta a fost faptul ca a avut o tensiune absolut extraordinara, pur si simplu te implica total... de mult nu am mai vazut la cinema lumea atat de concentrata asupra ecranului, uitand total de mobile si alte conversatii. Eu cel putin "am trait" filmul (foarte putine filme reusesc asta) si pentru asta are o nota buna din partea mea.
Si rezolvarea conflictului mi s-a parut OK, mi s-ar fi parut total aiurea ca Neo prin mai stiu io ce smecherie de super-man sa distruga Matrix-ul... bineinteles ca s-a lasat loc unei continuari... cine stie, poate peste 5-6 ani vom avea o noua trilogie 8)
Ce nu mi-a placut...
- pai aparitia (din nou) inutila si de umplutura a personajelor Merovingian si Persephone... saraca Monica Beluci nu credeam sa ajunga sa faca figuratie intr-un film (ce cale lunga de la "Malena")
- faze nerealiste - milioane de santinele care se plimba aiurea prin Zion si care se grupeaza tocma bine pentru a intra direct in trasoarele oamenilor
- bataia intre Neo si Smith, da-o incolo, au cam intrecut masura regizorii, chiar trebuiau sa zburataceasca pe acolo ca sa isi gatu unul altuia???
- Neo care reuseste sa distrga zeci de santinele doar cu ajutorul gandului... Give me a break, asta chiar e aberant, si asta e faza care mi-a cam stricat placerea filmului. In lumea reala el era un loser ca oricare alt om (vezi bataia cu Bane), si nu putea face smecheriile din Matrix.
Per total as zice ca e un film bun, mult peste Reloaded, dar sub Matrix 1, care ramane superior datorita ideii noi si a inovatiei aduse in lumea cinematografica.
Ce aduce nou Revolutions? Aduce un scenariu bun, care reuseste sa impace atat pe cei care au hulit cat si pe cei care au apreciat Reloaded. Aduce un final foarte reusit, dupa parerea mea, care nu cade intr-un derizoric happy-end hollywood-ian.
De efecte speciale ce pot sa zic? Sunt cele mai bune vazute pana acum? Nu stiu, mi-e greu sa spun, dar in mod sigur filmul merita vazut chiar si doar pentru acea scena antologica a pumnului aplicat in figura lui Smith :wink:
Eu unul ii dau un 9/10