Am vazut cu intarziere K-pax la Tv.
Prima impresie : mi-a adus aminte de Fisher King. Tot cu Jeff Bridges tot cu o persoana care o ia razna dupa un eveniment socant, cu o interpretare a lui Robin Williams la acelasi nivel cu a lui Kevin Spacey, poate chiar mai buna.
Nu cred ca era extraterestru, nici vorba, dedublare de personalitate, dupa cum spune politistul era o persoana inteligenta ( care se rata intr-un abator, absurd, scenaristul nu are inteligenta lui Robert.)
Daca am inteles bine boala era mai veche, Prot mai venise si cand tatal sau murise, inainte ca el sa se casatoreasca si sa aiba copil.Cred insa ca era ultima apritie a lui Prot : "Acum ca l-ai gasit pe Robert va trebui sa ai grija de el"
Daca poate sa-mi explice cineva ce inseamna pentru Prot cifra 5, 5 ani exact, perioada dupa care "pleaca acasa", era cumva varsta fetitei cand a fost omorata ?
Filmul oricat ar dezamagii pe unii este un film mai mult decat placut si chiar daca ataca un subiect care pare rasuflat nu plictiseste precum alte rasuflaturi gen The recruit sau City by the sea, care au si ele nume cu greutate.
|