sectiunea asta din cinemagia o vizitez mai rar....nu ma gandeam ca gasesc astfel de discutii aici!
trebuie sa recunsoc ca a fost o perioada in care am gandit asa cum gandeste marx acum...pentru ca oricat mi-as dori sa nu fie asa, si eu traiesc intr-un sistem in care lucrurile nu merg de obicei asa cum ar trebui sa mearga...si eu traiesc intr-un sistem in care este mult mai usor sa distrugi decat sa construiesti, si in care oamenii prefera sa stea de-o parte si sa carcoteasca in loc sa verifice daca lucrurile chiar sunt asa cum par a fi... probabil ca meritul meu este ca am avut un pic mai multa rabdare decat marx si m-am incapatanat sa raman in atelier si sa lucrez dupa sistemul de acolo si am descoperit ca Atelierul de scenaristica este exact cum ar trebui sa fie...si daca eu as modera atelierul as face-o exact cum o face ricciotto ( si nu spun asta ca sa il laud ci pentru ca am vazut ca in cazul meu chiar a dat rezulatate)...de exemplu cand am intrat in atelier nu puteam sa concep ca exista carti care sa te invete cum sa scrii un scenariu...mi se parea ca un scenariu ori stii sa-l scrii ori nu...am trecut peste prejudecata asta si acum citesc o astfel de carte si efectiv ma fascineaza...alt atelier, alt moderator sunt absolut convinsa ca nu ar fi facut asta, ci m-ar fi lasat sa cred ca sunt probabil un geniu nedescoperit al scenaristicii care nu mai are absolut nimic de invatat dar care nu isi va vedea vreodata scenariile materializate in filme...acum, eu nu sustin ca daca intrii in atelier, iesi scenarist...ar fi aberant! dar poti sa-ti dai seama de ce nu esti un bun scenarist si poti invata sa apreciezi o persoana care este...
ceea ce fac eu acum insa poate, este asa cum spune NoOne, relativ inutil...pentru ca perceptia oamenilor din atelier este diferita de cea a oamenilor din afara lui...am decis sa postez insa pentru ca eu le cunosc pe amandoua...a crede ca atelierul este o Bastilie si ca regulile sunt absurde, este o mare greseala, dar pe care eu una am reusit sa o indrept...