Bubu, eu as vrea sa particip la Virtual Studio, dar nu ma pricep la nimic ce tine de programare, webdesign... Nu stiu ce as putea face in afara de promovare sau PR.
Ideea, asa cum ne-ai prezentat-o tu pe mailing list, este foarte atragatoare. Un oras virtual, care sa fie proiectat pentru a da o imagine cit mai fidela vizitatorului depsre ce inseamna "sa faci un film". Un "Cita di Cinema", cu studiouri, camere de montaj si proiectie, o sectiune cu sprijin tehnic pentru operatori si tehnicieni, o sectiune de teorie pt. cineasti amatori s.a.m.d.
Am vazut ceva asemanator intr-un joc numit "Lola", daca-mi amintesc bine. Si site-ul filmului "Moulin Rouge" avea interioare virtuale ale studiourilor unde s-a filmat, cu toate detaliile, calitate buna pe 14 inch ai mei, cu zoom in/out la 360 de grade. Foarte frumos...
Singura problema pe care o vad este sectiunea cinematografului. Este destul de greu sa vizualizezi un trailer pe internet (tre sa downloadezi, sa ai ultimul player sau cel pe care ti-l impune formatul fisierului, calitatea nu e foarte buna...) dar un film intreg? Chiar si de scurt metraj... si apoi, trebuie spatiu virtual pentru asa ceva.
Tu ai spus pe mailing list: [quote = "Bubu"] Haideti sa ne imaginam urmatorul scenariu. Cinematografiei romanesti ii lipseste un studio puternic, care sa produca filme de toate tipurile, de la actiune, drama pana la desen animat. Acest studio nu poate exista in realitate, insa poate exista virtual, in forma cat se poate de spectaculoasa. [/quote]
Ar exista si in realitate, chiar daca nu "pe hirtie". Cum altfel am putea obtine "produsele" pentru Studio? Am putea face, pentru inceput, filme scurte de animatie, care sa fie protejate cumva impotriva download-ului, dar la partea asta eu iarasi nu ma pricep (cel mult as putea scrie scenarii).
Pentru filme (iarasi, scurt-metraje) ar fi nevoie de mult mai multi participanti, in orice caz. Cel putin la web-design, actori, personal auxiliar. Ar mai fi o idee, sa convingem actori si fotografi profesionisti sa participe la sedinte foto ce ar crea true-to-life "story boards", "foto-stories" sau cum se numesc... Asta ar rezolva problema spatiului pe care l-ar ocupa in mod normal un film.
Stiu ca ai discutat cu moderatorii cinemagia. Ei ce idei au? Ce anume aveau de gind cind le-ai propus tu ideea unui studio virtual?
Hmm, ce-ar fi sa-i invitam si pe ei la discutia asta sau sa mutam discutia pe thread-ul deschis de tine pe cafenea? Acolo poate sa vada mai multa lume si, daca discutia se leaga, se poate crea chiar un grup separat pentru conturarea proiectului...
|