Chiar daca e plin de clisee filmul mi s-a parut foarte dragutz. A fost cred, primul film holywoodian care incearca (si reuseste!) mai mult decat sa te destinda/distreze... iti insufla dorinta sa citesti respectivele carti sa afli povestile din spatele lor... cartile astea mi-au luminat copilaria si adolescenta si sa vad reunite toate aceste personaje celebre pe ecran chiar mi-a facut placere... pentru tinerii din ziua de azi filmul asta mi se pare extrem de potrivit. Te imbie sa descoperi placerea de a citi niste carti cu adevarat deosebite, care nu au varsta...
Asa ca go and see it... nu veti regreta... este peste "piratii din caraibe" ca valoare
2 observatii am legate de acest film...
- nu am inteles de ce Capitanul Nemo a fost "transformat" in otoman. si faptul ca stia arte martiale de asemenea mi s-a parut deplasat... iar Nautilus-ul mi s-a parut mult prea futurist pentru epoca respectiva
- nu am inteles de ce a fost aleasa Mina Harker pentru a face parte din echipa... In romanul Dracula un rol mult mai puternic si mai charismatic il are doctorul Van Helsing... dar, deh trebuia sa fie si o femeie in filmul asta
Oricum parerea mea ca personajul cel mai interesant din film ramane Dorian Gray (Stuart Townsend e genial), are un farmec aparte... desi poate ca sunt subiectiv dar "the portrait of Dorian Gray" ramane una dintre cele mai bune carti care mi-au trecut prin mana...
Filmul mai propune si o alta idee... o comparatie intre "eroii" secolului XIX, fata de cei ai secolului XX... Dr Jekill - Hulk, Mina Harker - Bat girl :wink: , Dorian Gray - Iron man... si lista poate continua...
si poate ca sunt de moda veche, dar eu ii prefer pe cei din sec XIX... mi-au ramas in suflet, de cand eram mic, ce vreti