Da, si pe mine a inceput sa ma plictiseasca polemica asta.
Evident, Cristi Mungiu n-are nici o legatura cu Cristi Puiu. Mi-am imaginat ca aveti simtul umorului si o oarecare agerime a mintii. Pe cei trei - Mungiu, Puiu, Muntean - i-am pus, in tot acest schimb de mesaje, voit in aceeasi oala si i-am amestecat cu facaletul, tot voit : intr-aceeasi mamaliga. N-ati sesizat... Am spus de cei trei, nu si de Nae Caranfil care e cu totul altceva.
Insa vad ca tineti cu tot dinadinsul sa aveti ultimul cuvint. Cum doriti.
Trec peste zgomotul motorului si nu va raspund ca nu-i problema mea de telespecatator incompetenta lor (tehnic vorbind),
trec peste obiceiul pe care il aveti sa rastalmaciti ceea ce e scris (oare cum faceti cu acele cuvinte doar rostite?) si nu va raspund ca am spus (verificati) ca replicile sunt banale si nu debile,
trec peste restul analizei despre "Marfa si banii" si nu va raspund ca putin imi pasa ca filmul e filmat (prost) intr-o masina in mers si de aceea trebuie sa am ingaduinta pentru toate stingaciile proprii unui amator,
trec peste toate topurile la care va referiti (ati uitat Cartea Recordurilor!) si nu va raspund ca da, bunul gust si prostul gust - dincolo de teoriile alambicate pe care mi le sugerati - sunt, inainte de toate, o problema de bun-simt si, de acord, implicit de cultura (pe cind o carte din partea d-voastra, d-le a.l.s. cel putin, de exemplu, la fel de minunata ca cea a Elenei Dulgheru ?),
trec peste socotelile democratic-anti-democratice potrivit carora aveti dreptul mai ceva decit altii sa dati verdicte si nu va raspund ca judecatorii dau verdicte si procurorii fac rechizitorii insa in baza unor legi, nu de capul lor, de aceea in aprecierile subiective trebuie sa primeze bunul-simt (si cultura, de acord, cum va spuneam!),
trec peste argumentul celor 50 de ani si doi copii ai amicului si nu va raspund ca ii doresc multa sanatate lui si familiei,
ramine sa va raspund - stupefiat - la lamurire "PS n-am inteles la ce articol (?) legat de 'godard si mungiu' (!?), publicat inainte de '89 (!!!), te poti referi...? este ultima lamurire pe care ti-o cer..."
da, stupefiat, pentru ca nu pot sa pricep cum un om ca d-voastra, de spirit, adica pentru ca sa spun, sunteti atit de lipsit de simtul umorului... Cartea se numea "De la Birca la Viena si inapoi", nu era un articol. Mi-e jena sa va spun cine a scris-o la fel cum mi-e jena si de "Marfa si banii".
De acord.
Basta.
|