Finally!
Aici cred ca Buton a interpretat gresit cartea. Leo se intoarce pe Pamant, iar Planeta Maimutelor este o ALTA planeta. Problema este ca ni se spune ca Leo se intoarce din nou in timp, dupa ce a calatorit in viitor. Deci, care ar putea fi explicatia? M-am chinuit un pic, dar cred ca am descoperit raspunsul corect. Singurul mod in care maimutele ar putea sa fi ajuns pe Terra inapoi in timp este daca Thaddeus (parca asa in chema pe generalul rau, dar nu mia stiu), ar fi gasit o alta naveta spatiala la "KALIMA" si ar fi calatorit in timp pe Terra, unde ar fi reusit sa ridice maimutele impotriva oamenilor, sau sa schimbe intr-un anumit fel trecutul. Acesta este singura explicatie pe care filmul lui Burton ne-o ofera: Generalul a calatorit in timp precedent intoarcerii lui Leo si a schimbat traseul rasei umane pe Pamant.
In carte, nu exista nici general, nici furtuni spatiale cu posibilitati de calatorie in timp si nici atata politica ca in filmul lui Burton. Care, revenind, este destul de incoerent si, deci, nu atat de simplu cum pare la prima vedere. Dar tot slab, oricum.
MinRep. wrote this ...