View Single Post
Old 27 Sep 2003, 16:08   #38
mamamia
Novice
 
mamamia
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 17
Insuportabil!

Nu stiam nimic despre toate subtilitatile aparitiei d-lui A.L.S. pe acest forum. Sigur, are dreptate Domnia-sa, am aparut mai tirziu pe acest forum. Uneori stau si ma gindesc ca am aparut mai tirziu si pe lume. In tinerete le raspundeam obraznic batrinilor spunindu-le ca n-au nici un merit prin faptul ca Dumnezeu a hotarit ca ei sa se nasca mai devreme. Acum, la batrinete, n-o mai fac.

1. nu suport sa fiu definit (nici kiar in gluma!) prin comparatie cu andrei gheorghe - care e o tzoapa;

Nu mi-am imaginat ca o atare comparatie poate sa fie dezonoranta. Aveti atit de multe in comun...! Nici o clipa nu mi-am imaginat. Nici o fotograma. A 25-a parte dintr-o secunda, nu ? Desi, nu era o comparatie. Puteam sa pun, in loc de Andrei Gheorghe, orice persoana cunoscuta care prin atitudinea sa nu face altceva decit sa dea verdicte. Am cunoscut un om care, desi cel mai mare specialist, cel mai mare cunoscator, cel mai mare critic al operei lui Brincusi fiind, niciodata nu incepea o fraza fara sa spuna "parerea mea este ca...". Avea, indiferent de situatie, puterea sincera de a se indoi, de a nu fi unicul detinator al adevarului. Cita eleganta, cita noblete care te face sa-l admiri si sa-l crezi tocmai pentru puterea de a se indoi!

2. problema cu gustul (meu); primo tempo: un regizor (nae, mungiu si altii...) imi cer sa le vad in avanpremiera filmele si sa le spun ce cred; crezi ca ar face-o daca n-ar avea incredere in gustul meu?? nu, nu sint masochisti; e logic... doar ca pe urma (secondo tempo) mai 'uita' - si ma 'acuza' (prieteneste) de... prea mare incredere in gustul propriu! pas de mai intelege ceva... ce sa fie: mica ipocrizie de dupa?;

De focus grup ati auzit ? Atita doar ca n-au vrut sa va puna in sala cu restul si-n plus s-au gindit ca sa le mai apara o cronica-n plus nu e rau. Destepti, baietii !

3. ininteligibilitatea replicilor este o regula in filmul romanesc - cu-atit mai mult cind sunetul este in priza directa; dar godard a facut din aceasta kestie o 'calitate' a filmelor sale! - e drept, acolo e vorba de un haos sonor voit;

Da, este o regula, regula de aur, nu ? Eu, specatatorul platitor de bilet de cinema, cinstit (n-am intrat prin efractie!) vad in aceeasi sala "Marfa si banii" si "Matrix". La unul nu-nteleg mai nimic din ce se spune, la celalat, desi nu tin neaparat sa inteleg sunetul (e doar subtitrat, nu ?) se aude perfect. Repet, platitor de bilet, cinstit. Imi cer scuze ca n-am inteles dialogul la cel dintii... Numai ca in ce spuneam despre "Marfa..." nu ma refeream DOAR la sunet. Era un detaliu, poate mai putin semnificativ decit ... Restul!! Dezastru. Dar ce sa vorbim de replicile infantile, de imagine, de montaj.... ? Stim ca la filmele romanesti sunetul e prost si gata. Nu, d-le a.l.s., nu-i atit de simplu... Vad ca la o analiza altfel decit poetica nu consimtiti. Bineeee! Vreau, dar nu pot sa va iert si-atunci propun : de la Mungiu la Godard si-napoi. Era publicata inainte de '89. O laba. Scuze ; "Cristi Mungiu, acest Godard al filmului romanesc!". In priza directa.

4. da, ma simt bine, kiar f. bine pe cinemagia - si stii de ce? pt ca, indiferent cine sint (btw - pt ca ai aparut mai tirziu pe forum -, faptul ca semnez cu numele meu real a fost rugamintea administratorilor), conteaza ce spun si pot avea un feedback cinstit... despre asta e vorba.
in rest, fiecare cu gusturile sale: de aia se zice 'bun gust', respectiv 'prost gust'
sau, vorba unui amic suprarealist: gusturile nu se discuta, se e-xe-cu-ta!!


Se vede ca amicul n-a facut armata. Dar, cu siguranta, i-a placut "filmul-denunt". Intr-adevar, nu se discuta... Oricum, daca mergeti la referendum se voteaza pentru : asa ca armata, nici c-o s-o mai faca vreodata.
mamamia is offline   Reply With Quote sendpm.gif