Originally Posted by marx:
Esti penibil,omule!Vrei sa spui ca prin ritualuri voodoo eu il invoc pe Tarantino pt Pulp Fiction?Intelege odata ca <film-cult> e o sintagma ce defineste filmele novatoare si a fost creata de critica nicidecum de "sectanti>.Ai niste glume in tine incredibile.Pareai om citit.
|
marx, incepi sa aberezi. "Ritualurile" - pe care moebius le-a identificat corect si chiar exista sunt o latura a subculturi(lor) care "venereaza" anumite filme. Problema e ca tu ai interpretat problema gresit: nu filmul e CULT, ci admiratorii fanatici ai lui sunt cultisti (recgte, cei care venereaza singuri sau in grup un film).
Tu spui ca filmele cult sunt novatoare, declarate asa de critici. Ei bine, draga marx, ce parere ai de "Planet 9 From Outer Space". L-ai vazut macar? E oribil, din toate punctele de vedere, dar fanii il adora si este delclarat film-cult. Unde e definitia aia a ta de dictionar? Apoi, "Chainsaw Massacre" (brrr...) "The Rocky Horror Picture Show" e foarte dubios. Multe filme cult sunt de seria B - horror-uri obscure si parodii stupide. Unde este, aici, "definitia" ta, marx?
Am mai zis! Exista si filme-cult care sunt bune si am dat exemple. Gasesti exemple si pe site-ul pe care l-ai dat tu. Dar stai putin... Citim din lista de filme-cult:
HORROR: "Beast From Haunted Cave", "Flesh For Frankenstein", "I Spit On Your Corpse", "Frankenhooker" (!!!!!!! - ce zici de asta, geniule?) Novatoare, ai? Am dat doar cateva, dar e o lista intreaga. Si dupa cum suna titlurile, numai bune, novatoare si extraordinare nu pot fi, iar criticii nu cred ca le-au apreciat. Special hint, brainiac: Ed Wood e director-cult!!!
Continuam:
SCI-FI: "Teenagers From Outer Space", "The Manster" (cu "a"), "Tron" (asta e sanse sa-l fi vazut pe HBO- dezastru!!!), "Barbarella", "Repo Man", "The Angry Red Planet". Dar asta nu-i nimic. Fii atent: "Emmanuelle in Space". Tot nu ma crezi? Fii atent in continuare:
INTERNATIONAL: "Ricky-OH - Teh Story Of Ricky" (right, critica l-a iubit pe asta!!!), "I, A Woman", "Gappa, The Thriphibian Monster".
DRAMA: "Tromeo And Juliet", "The Naked Kiss", "Breathless" cu Richard Gere, "Easy Rider".
COMEDY: "The Undertaker And His Pals", "Repo Man' (iarasi!!!), "Where's Poppa" etc. etc. etc.
Toate aceste titluri dubioase si despre care nu au auzit decat niste sectanti obsedati pana la moarte nu intra in definitia ta. Si eu m-am menajat si nu l-eam scris pe toate, ca era vai si amar. Ce o sa zici acum, marx? Tu m-ai trimis la site-ul asta si am gasit exact ce credeam ca am sa gasesc. Pe langa anumite filme bune si demne de "venerat", o majoritate de titluri stupide si filme dubioase. Unde este definitia ta de dictionar acum, draga marx?