Originally Posted by marx:
Minrep,filmele ce nasc fanatisme gen LOTR au alte denumiri,nicidecum film-cult.Confuzia si subiectivismul ce le afisezi nonsalant te deformeaza intr-un incult fragil.
Cum dracului puteti comenta aberant definitii clare si termeni deja intrati in dictionar?
|
Nu ziceam ca LOTR ar fi un cult-film, ci faceam o definitie a cultistilor care sper ca stii ce sunt. Stiu bine ce e unul si sunt mai mult ca sigur ca un cult film presupune o retea underground de fani obsedati. Acestia nu trebuie sa fie NEAPARAT din paturile de jos ale clasei sociale, dar trebuie sa formeze un fel de secta. Acestia sunt cultistii, draga marx!!! Si din cauza lor, unui film ii este atribuita obscura denumire "cult"!!!
Te rog sa imi spui cand am zis eu "LORD OF THE RINGS" este un film cult!!! Reciteste-mi mesajul si zi-mi!!! Faptul ca nu ai inteles ce am vrut sa spun nu denota superficialitate? A ta, mai corect zis! Demona, Gaandalf si restul (nu ii scriu pe toti) sunt fani LOTR. Fani obisnuiti, nu le poti reprosa nimic. Cultistii sunt fanatici obsedati de un anumit film, de unul anume, care gasesc in el o modalitate de a scapa de viata lor mizera!!! Acesta este un "cultist", marx!!! Este o afirmatie sustinuta!!! Proiectiile filmelor "cult" presupun ritualuri exacte pe care "cultisti" le stiu si le practica cu adevarat. Acesta este un FILM-CULT, filmul care a creat acest gen de fani, intr-un numar mare.
Poate nu e definitia data de dictionar, dar eu imi bazez afiramtiile pe fapte citite in reviste de specialitate sau pe site-uri gen imdb. Iar tu ti-ai bazat afirmatiile din ultimul mesaj pe faptul ca eu am zis ca LOTR e un film cult. Ceea ce nu este adevarat si te "deformeaza" pe tine intr-un poster superficial.
Si multe filme cult sunt bune tocmai pentru ca (acum sau odata) au avut succes si priza la un astfel de public. "2001: A Space Odyssey", "A Clockwork Orange", "Brazil", chiar si "Blue Velvet" (cu toate punctele slabe) sunt foarte apreciate astazi de majoritatea criticilor.