View Single Post
Old 10 Sep 2003, 23:19   #96
NoOne
Guru

NoOne

Send a message via Yahoo to NoOne
ZA METRICS
Scena 12 - Take two - "Mi-a dat Leo o pilula/ Pe care-o arunc in gura?"

partea dinaintea pauzei publicitare

Mortfeus: *batând in usha* Knock! Knock!
[Nota: filmu a cashtigat un Oscar pentru cele mai bune efecte speciale datorita acestei replici interpretata magistral de Mortfeus]
Leo-Neo: *scoate capul de dupa usha* Aaaaaaa... scuze! Eu ce trebuia sa zic?
Mortfeus: Nimic. Eu trebuia sa...
Dar Leo-Neo ii taie replica trântindu-i [subtil] usha masiva de stejar in nas. Mortfeus e insa tare de cap. Negru de furie izbeshte de cateva ori cu pumnul in aceeashi usha.
Mortfeus: Zdrong! - Auch! Zdrong! - Auch! Zdrong - Auch!
La al treilea Auch! Mortfeus ishi aminti cu groaza de f[r]acturile multiple la falange, metafalange shi carpiene. Il mai injura o data de mama pe A-Poc - supranumit shi omu' cu ciocanu. Cum dracu' putuse sa se increada el - ditamai Mortfeusu' - in abilitatzile medico-[l]egale ale lu' A-Poc? Pâna shi el shtia ca reflexele se masoara prin zdrobirea rotulei shi nu prin sfarâmarea deshtelor.
In-co-mp-et-en-... aproape ca se gândi Mortfeus dar bine ca se opri la ultima silaba. Zâmbind profund cu restul dintzilor [carii mai mult] ramashi neatinshi de usha de stejar Mortfeus lovi cu ambii bocanci in usha. Pe rând, bineintzeles. Intâi stângul shi apoi din nou stângul. Ca sa se faca auzit de cealalta parte a ushii mai izbi inca o data cu celalalt bocanc - stângul.
...tzi ishi termina el in cele din urma gândul ce-l gândise cu greu. De-abia acum intzelegea de ce-l rod bocancii - erau ambii stângi. Omul Divizibil se prapadea de râs in culise. Nu-shi mai aducea aminte cine anume avea doi bocanci dreptzi. Probabil Jason din a n-shpea Vineri treishpe. Nici nu-i de mirare ca facea moarte de om in serie. Omul divizibil incerca sa-shi aduca aminte criteriile de invizibilitate cu 3, 5, shi 10. Toate insa ii dadeau cu rest.

Mortfeus: *ishi lua inima in dintzi shi deschise usha* Mah nemernicule, de ce n-ai zis nimic cand te-am strigat cu bocancu'?
Leo-Neo: *neprecupetzind nici un efort ii raspunse* Pai am zis.
Mortfeus: *tzintuind peretele cu o privire amenintzatoare* Ce-ai zis mah? Ce-ai zis?
Leo-Neo: Nimic.
Mortfeus: *izbucnind in hohote de plans* Shi eu... n-am auzit... niiiiii-miiiiii-iiiic. Iar tre' sa ma duc la urecheat ca nu mai aud bine.
Un reflector zboara prin cadru pocnindu-l in freza pe Mortfeus chelindu-i juma' de cap. Shocul realitatzii il facu pe bravul soldat sa-shi revina - dupa trei ore de coma. Medicii de garda erau cat pe ce sa-l dea pe mana legishtilor dar sunetishtii erau multzumitzi shi cu trei ore de pauza.

PAUZA PUBLICITARA...
[Nu va ducetzi nicaieri ca peste 3 ore reincepem filmul.]