View Single Post
Old 06 Sep 2003, 13:05   #81
TLD
Spirit of the System

TLD

Matrix Reloaded

Actul 1, Scena 5 – Intalnirea cu sclipici a.k.a Mr. Di capson vs Agentul Smit!
Scris de TLD
…fiind aruncat tocmai intro bara care era pusa pe acolo (cica de fond, de fapt nu e chiar asa). In acordurile aceleasi melodii sus pomenite : I’ve got the power Leo-Neo parea surprins, dar….
Leo-Neo : Agent Smit ?! Te-am omorat…
Agentul ªmit: Ai primit pachetul meu in clubul oamenilor deconectati din matrice?!
Leo-Neo: Da nu stiu cine ar putea sa-mi trimita o carte intitulata « Ultimele zile ale celui ales »
A ªmit : Leo-Neo stii de ce am venit ?!
Leo-Neo : Ai nevoie de banii aceia furati din matrice ? Caci nu sunt la mine !
A. Smit (parca isi aduse aminte de ceva) : Dak ii gasesc la tine iti voi rupe curul!... Dupa ce am fost readus din rai nu aveam nici un ban ! A trebuit sa-mi iau lexusul si costumul asta giarmanii in leasing.
Leo-Neo : Auzi Smit te-am rupt odata. De ce nu as mai faceo inca o data?
A. Smit : Pt ca legatura parinteasca ne-a creat, ! Leg. Parinteasca ne conduce! Legatura parinteasca ne indruma! Ne conduce!
Leo-Neo parea sa aiba aceeasi senzatie de durere in stomac ca in clubul oamenilor si cu o privirea pierduta in spatiu:
Leo-Neo: A…? Adica vrei sa spui ca nu voi avea copii la fel ca tine?!
A. Smit (lovit parca in cap de cuvintele lui Leo-Neo) : Nu domnule Di Capson ! Vreau sa sublinez, pt prostii care nu si-au dat seama, ca sunt un singur lucru...
Leo-Neo : Ce? Un mare bou!
A. Smit parea sa isi piarda cumpatul, dar mai reusi sa-i arunce un cuvant :
A. Smit : Nu domnule Di Capson, Sunt tatal tau !
Leo-Neo traznit de cele auzite.
Intre timp A. Smit dadu sa bage mana in neo !
Leo-Neo : Ce faci ! Nu umbla acolo !... Nuuuu…
A. Smit : Ce ?! Banii furati din matrice ?! Acuma va trebuii sa te bat la poponet ca la 5 ani !
Leo-Neo gandinduse cu groaza la copilaria lui in care fusese maltratat, de catre proprii parinti, dar in acelasi timp la modul in care banii au ajuns in buzunarul lui.
Intre timp copilul din parca comuta radioul pe un post pirat din care se putea auzi ceva cu Ooooooof viata mea…. Oricum Leo-Neo nu mai apuca sa zica ceva pt ca in scena aparura vreo 6 clone ale lui Smit !
A. Smit : Dl Di Capson ! Am un avantaj acum asupra ta !
Leo-Neo (gandindu-se bine) : Ce lucrezi cu Cloneaid ?

La auzul acestor vorbe A. Smit isi pierdu complet cumpatul, iar toate clonele il atacara pe Leo-Neo, care parea ingrozit de cele ce i se intampla…

Insa leo-neo reuseste sa faca fata celor cateva zeci de Smiti si exclama : WHOA ! Chiar sunt mare guru.
A. Smit: Poate curu vrei sa zici… si in scena intrara inca vreo 30 de Smiti!

Dupa alte cateva minute unul din Smiti reuseste sa-l proiecteze pe eroul nostru cu fata intr-un zid. La contactul cu zidul din beton cimentat, neo paru ca isi pierdu pt cateva momentu luciditate, dar se scula in picioare cu o fata foarte enervata :
Leo-Neo : Nu degeaba am doermit aseara cu masca din creme de aloe vera(n-aveam idee ce sa bag, poate o fata ne ajuta ). Iar acum acel ten de papusa masculina a disparut. Cum voi mai evolua in acest film ?
Unul din A. Smit : Prost ! La fel ca si pana acuam…

In acest moment parca barbatia lui neo se ridica (nu va ganditi la prostii) se indrepta spre o bara deformata (aceeasi baar de al inceputul scenei) pe care o smulse din pamant si pe care o sterse de « praf » pe costumul unui A. Smit.

Intre timp isi facu aparitia in scena si doamna Vasilica Ionescu, mama copilului din parca.
Vasilica : Ionel nu ti-am zis sa nu mai stai dupa 12 in parc !
Ionel : Da mama, dar nu stii ca radioul asta vechi prinde frecvente doar aici in parc.
Vasilica : Sa nu te mai prind in parca. Treee..c…i …. Si nu mai putu sa zica nimik. Fata incepu sa i se schimonoseasca ca si cand un agent ar intra in corpul cuiva.
Vazand astea Leo-Neo striga spre copil : Fugi copile! Fugi !!!
Ionel : Mama mi-a zis sa nu ascult de oamenii straini, si oricum asta tre sa fie o criza de astm a mamei…
Leo-Neo fu luat prin surprindere si fu din nou trimis cu fata in zid. De data asta parea mai speriat decat furios, gandindu-se cum o sa scape de aici !
Intre timp A. Smit se copiase in copilul de pe banca creeind un mini Smit.
Intre timp Leo-Neo isi adusese aminte de manualul "A SE CITI ! PT . PROSTII DE ZA 1-I : cursul de initiere si aparare anti-aeriana". Il deschise repede cautand disperat : cum se poate scapa de un super agent care imi rupe curul ! Gasii in cuprins la pagina 16 dar cand sa dea acolo foaie lipsa…
Groaza il cuprinse pe Leo-Neo in momentul in care toti Smitii ii sarira in spate in frunte cu mini Smitul !
Leo-Neo: Mai usor baieti!, ca sufer de sciatica….

Exact in acel moment mobilul lui neo suna! Reusind sa apese cu limba trasta vorbeste:
La telefon Paminity: Leo-Neo trebuie sa fugi…
Leo-Neo dadu parca sa-i zica ceva in tziganeasca, dar nu prea mai putea….
Paminity : Trebuie sa iesi dintre acesti Smiti, apoi sa-ti iei deltaplanul pe care il gasesti pe gardul din stanga ta !
La auzul acestor vorbe Leo-Neo se ridica si ii arunca pe toti Smitii, ramanand doar cu mini Smitul in mani..
Mini Smit : Lasa-ma jos ori o sa te fac bucati !
Leo-Neo : Vrei jos ?! Bine tu ai vrut-o !
Si in momentul urmator il arunca pe mini Smit in stanga sa direct in ceilalti Smiti simtind ceva in spatele sau!....
La telefon paminity : E sciatica ! Fugi spre deltaplan !
Leo-Neo cu ultimele puteri ajunge la deltaplan si observa ca nu era intr-un parc ci pe terasa unui restaurant. Isi lua repede zborul cu deltaplanul, in timp ce Smitii de pe terasa sar dupa el… Leo-Neo aterizeaza direct intr-o cabina telefonica unde telefonul suna : Trr ! Trr ! Neo raspunde iar la telefon
Smit : Am un sniper si tinesc direct spre capul tau. Ce o sa faci?(Se auzi ranjind Smit)
Leo-Neo : Tzeapa pt ca eu pot sa opresc gloantele, si exact in momentul urmator o tasni in interiorul restaurantului unde il urmarira si Smitii in frunte cu mini Smitul care tipa ceva in legatura cu Leo-Neo si ceva cu dama de companie…
Ajuns la bar Leo-Neo reuseste sa ridice receptorul telefonului care tocmai suna si sa iasa din matrice in timp ce barmanul fu surprins de manevra lui Leo-Neo dar si lovit in plin de cei 100 de Smiti care il urmareau pe Neo….

Continuarewa in scena 6 : Cian romantica sau macel in masa ?
TLD is offline   Reply With Quote sendpm.gif