Thread: Cinematografe
View Single Post
Old 01 Sep 2003, 13:19   #49
archon
Junior

archon

Originally Posted by emanuel:
Nu la toate filmele se trimit discurile DTS.
Iar la unele filme trebuiesc comandate special. Atunci cand sunt disponibile, ele apar la cinematografele in cauza (Glendale Studio si Hollywood Multiplex) si sunt folosite.

Din pacate nici atunci nu prea sunt folosite. Sau nu sunt folosite corespunzator (vezi povestea de mai sus cu TTT si Matrix Reloaded).

Originally Posted by emanuel:
Probabil ca la filmele mentionate nu au existat DTS-uri... o sa ma interesez la distribuitori si o sa revin...

Mi se pare necinstit sa introduci un film care se vrea a avea coloana DTS (lucru tiparit clar pe poster), intr-un cinematograf care are instalatie DTS iar tu sa auzi un Stereo nenorocit, in cel mai "bun" caz, un Dolby Surround (asta inseamna inscriptia "Quality Cinema" de pe bilet ??). Daca nu pot sterge sigla DTS de pe postere, macar ar putea atrage atentia la intrare pe un anunt ceva, daca intradevar au primit cdurile si filmul chiar se aude DTS.
In ceea ce priveste HM, as considera acest lucru o bataie de joc, daca ai fi intr-o sala cu DTS si nu s-ar auzi corespunzator. Ei, si de aici intrebarea. Care sunt salile cu DTS de la HM? (sau toate au instalatii DTS/Dolby/SDDS si o folosesc pe cea adecvata?) Eu pana acum am vazut filmele de acolo numai intr-un teoretic "Dolby Digital". No DTS, no SDDS. (vroiam si eu sa aud macar odata SDDS, sa vad cum e )

Pe viitor, ar fi bine daca am putea afla de pe cinemagia, pe langa durata, formatul imaginii, etc... si in ce standarde audio vor fi aduse filmele la noi (aflate chiar de la distribuitori pt a nu exista dubii). Am zis "standarde" pentru ca sunt sigur ca la noi se aduc filmele mai tot timpul doar in format Dolby (pt ca majoritatea cinematografelor renovate au nenorocitul de "Dolby Stereo") si rareori au si extensii DTS.
De accea daca vedem scris de ex: Sunet: Dolby Digital, DTS baremi stim ca avem sansa sa le auzim cum trebuie si in cinematografele cu DTS.

P.S. Poate nu e locul potrivit (desi moderator e tot daniel), dar intreb si eu, ca tot a amintit snatchro: cum fac totusi sa primesc cardul cinemagia? Am trimis vreo 2 forumlare pana acum (unul in urma cu 6 luni si altul acum vreo luna) si... nimic.
archon is offline   Reply With Quote sendpm.gif