ok, sint de acord cu 'pianul' - nici pe mine nu m-a dat pe spate... (film feminist cu fitze!)
da problema e: ce mi se pare mie (sau tie) boring e automat prost? i don't think so...
pe mine 'pacientul...' m-a plictisit big time, si poate ca i'm wrong sa-l consider un film mediu; dar ce te faci cu alde 'aventura', care plictiseste (big time) pe altii, si care mie mi s-a parut palpitant ca un thriller (tii minte ca am discutat despre el?)...? sint filme care nu m-au emotionat ('space odyssey' for one), dar care stand out printre capodopere, in timp ce altele, la care am bocit ca o fufa guturaita ('love story'), sint just crap... daca emotia lui x sau y ar fi criteriul, telenovelele si indienele ar bate la popou toata cultura cinematografica de la origini pina-n prezent!
concluzie: 'totul e relativ'? (adica e-n functie de emotia/cultura privitorului?) si totusi, un canon este necesar - desi ma indoiesc ca spectatorul de astazi mai boceste la 'patimile ioanei d'arc', cum am facut eu... (sau la 'gertrud' al lui dreyer!)
cind am spus ca 'people i know' e un film misto, a fost o afirmatie contextuala - nicidecum maximalista; eu n-am spus ca e-o capodopera (las' ca nici 'insider' nu e, tocmai...), am spus (=subinteles) ca e un film bun care ruleaza acum in romania, deci trebuie vazut - tinind cont si de restul ofertei...
this is how i stand.
da recunosc ca discutia promite sa fie lunga, pedanta si neconcluziva (btw: ai citit parerea lui donald despre 'turnul din pisa'?)
|