Thread: Crydead's Lair
View Single Post
Old 25 Aug 2003, 11:14   #17
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

'lair' = birlog (ca in 'the lair of the white worm', un film f. outrageous al lui ken russell - btw, va mai place k.r.? - la care am ris cu lacrimi...)
'liar' = mincino(a)s(a); no surprise here!

da discutia promite sa devina f. interesanta; eu sint un purist nesuferit in ac. kestiune - consider ca un film (pardon: Film!, adica ceva ce tine de Cinema) trebuie vazut neaparat la cinematograf - macar pt prima data; pe video/dvd se revad filme (eventual, pt a studia cadre, etc), iar la tv se vad filmuletze, care nu sufera de pe urma intreruperilor de reclame...
exista categoria 'popcorn movies', care sint facute sa fie vazute la mall-uri, acasa (cu cina pe masa), etc.
cred ca o mare parte din confuzia actuala de valori cinematografice vine din pierderea acelui obicei - 'sfint' - de a vedea filmele in sala de cinema, unde (in conditii ideale) nu te deranjeaza nimeni, nu suna telefonul si unde chipurile de pe ecran sint 'larger than life' (la tv sint 'smaller than life', de unde si raportul gen: 'eu am telecomanda (=sint stapin), ia sa vedem si jucarioara asta...'.
la cinema, filmul e stapinul tau; acasa e invers :cry:
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif