Johnny Depp si Geoffrey Rush au fost o surpriza foarte placuta. Din pacate ei au fost motorul intregului film, ceea e inseamna ca celelalte personaje puteau fi aprofundate. Povestea este frumoasa si per total este un film mai altfel decat restul.
Eu am scris patru stele [7/10] pe hartia aceea. Nu mi-au placut prea mult efectele digitale, iar cei doi pirati omniprezenti (printre care cel cu ochiul) puteau sa aiba replici si mult mai pline de umor.
Un fapt care m-a nemultumit profund avand in vedere pretentiile filmului a fost acela ca Mr. Verbinski a insistat sa prinda pe pelicula fapte stupide si lipsite de insemnatate. Nu ca nu m-am obisnuit din filmele horror, dar fugarirea ochiului pe punte nu vad de ce a fost prelungita cateva secunde bune fara sens. Si alte asemenea dialoguri inutile intre pirati. Si gesturi.
Da, un film de aventuri placut, relaxant si cu doi actori care joaca foarte bine. Dar cam simplist in ceea ce priveste scopul final. Marul pe care dorea sa-l manance piratul Rush mi s-a parut cea mai bine realizata parte dramatica a filmului.
Klaus Badelt a compus o muzica i-as zice "common". Adica adecvata la context dar pe care o voi uita repede.
P.S.: Frumoasa organizarea, a fost prima oara cand am vazut pe cineva vorbind inainte de film la un cinema. La un moment dat am crezut ca vad dublu. :o adica 2xEmanuel. Apoi m-am lamurit... :lol:
E interesant insa de vazut cum sunt lipite rolele de la film. La o avanpremiera mi se pare inadmisibil faptul ca cineva sa plateasca pentru pelicula care pe alocuri e deteriorata. Ce-i drept acum nici nu se prea observa, dar mai tarziu...
|