eu nu cred ca partea cu Sol asa de simpla...intr-adevar moare, dar Max gaseste niste hartii cu numarul, si piesele de Go asezate in forma de spirala...eu am presupus ca in urma discutiei cu Max, el isi reia cautarile, si ajunge sa moara din cauza asta!
mie mi s-a parut ca seamana cu Sarmanul Dionis din urmatoarele motive:
1. apare conceptia lui Pitagora conform careia numerele stau la baza lumii si aceasta se conduce dupa legi matematice
2. Max ca si Dionis, cauta sa inteleaga lumea
3. apar mai multe conceptii despre sensul vietii
4. faza in care Max incepe si spune numarul este similara cu momentul in care Dionis spune: "Oare fara s-o stiu nu sunt eu insumi Dumne...?"din ce tin eu minte (sper sa nu incurc lucrurile), aceasta faza este urmata de o derulare rapida de multe cadre printre care apare si imaginea tipei care era indianca sau ceva de genul asta...parca ea ii si spune ceva dar chiar nu mai stiu sigur...din nou mi s-a parut foarte asemanatoare cu distrugerea spatiului paradisiac de pe luna, si revenirea lui Dionis la realitate...
5. experienta traita ii schimba pe amandoi...Max nu ajunge chiar sa fie considerat nebun, intr-o prima faza, ca si Dionis, dar oricum....