Salut !
Am si eu o intrebare in privinta cinematografelor. Care este sala din Bucuresti cu cel mai bun sistem de sunet (functionabil) dupa parerea voastra ?
Eu unul as fi sarit imediat cu raspunsul acum cativa ani si as fi zis Glendale. Prima data am fost acolo prin '97 sau '96 cand au adus in avampremiera "Mortal Kombat" si am ramas impresionat de sunetul DTS (ehe, vremuri bune, atunci isi permiteau sa puna si trailerul DTS pentru a atrage atentia ca "This theatre features DTS sound").
Astazi insa vad ca lucrurile s-au schimbat... in prost din nefericire

.
Ultima pelicula care am vizionat-o acolo a fost Terminator 3. Desi filmul nu a fost pe masura asteptarilor (mai mult mediocru, pacat de unele efecte vizuale si scena cu car chase-ul), in ceea ce priveste sunetul, pot sigur spune ca a fost un DEZASTRU. Ce am auzit putea fi caracterizat cel mult un amarat de sunet stereo, zgomotos in sensul prost al cuvantului, cu volumul dat aproape de maximum (parca pentru a pacali pe nestiutori).
Din pacate asta nu a fost singura experienta nefericita care am avut-o acolo. La "The Two Towers" am fost uimit cand am auzit sunetul, inca de la primele secvente - vezi confruntarea dintre Gandalf si Balrog - surroundul abia se auzea - si ca sa fie tacamul complet, cele 2 canale din fata erau date atat de incet incat trebuia efectiv sa te apropii de ecran ca sa auzi vocile actorilor. Evident atunci m-am ridicat si i-am atras atentia unuia dintre angajatii cinematografului (cred), si problema a fost remediata din fericire in primele 15-20 min. Abia apoi sunetul s-a auzit asa cum trebuia, cu surround puternic, totul a fost ok.
Dar ce e bine nu dureaza mult si cand am fost din nou la "Matrix Reloaded" iar dezastru - surroundul s-a pierdut pe undeva, iar ca de obicei in astfel de situatii, canalele din fata erau date aproape la maximum. Iar m-am ridicat si am atras atentia (aceluiasi domn, care intamplator se afla si acum in sala) si dansul mi-a dat asigurari ca sunetul era DTS, chiar atragandu-mi atentia ce "tare" se auzea - era faza de inceput cu explozia aceea. Sunetul numai calitate DTS nu avea.
Si in final am fost si la "Terminator 3" fiind convins ca "experientele" anterioare au fost doar niste intamplari nefericite. M-am inselat si de data asta.
Acum sa nu ma intelegeti gresit, eu as dori ca pe viitor sa merg tot la "Glendale" cand ma duc sa vad un film - desi nu prea am loc sa-mi tin picioarele cand stau pe scaun :lol: - dar ce nu fac eu pentru un sunet de calitate, si sper din tot sufletul sa rezolve problemele care le au cu instalatia audio.
Desigur, unii dintre voi vor sari cu sugestia "Multiplex". Nu as fi pus intrebarea de mai sus, daca macar la 1 dintre cinematografele acestea s-ar auzi asa cum se sugereaza ca ar trebui (DTS/Dolby). Nici o grija, am fost si la Multiplex (la "Final Fantasy" prima data parca - atunci nici masca care trebuie nu au folosit-o, de am vazut filmul cu "zoom out"), dar si acolo am avut aceleasi experiente nefericite. Totusi trebuie sa recunosc, 1 singura data s-a auzit si acolo aproape la fel de bine ca DTS - la "Fellowship of the Ring", unde am fost din cauza ca nu l-au rulat si la "Glendale"(pe atunci nu se auzea inca atat de prost la ei). Oricum, cred ca a fost sala de "vina". Cand am mai mers din nou tot la "FOTR", dar in alta sala, am revenit la semi-surroundul tip Dolby Stereo cel de toate zilele - vezi Patria, etc... de care mi s-a facut lehamite sa-l tot aud. Si din nou subliniez ca nu au fost singurele vizionari facute la care am constat acest lucru. Partea si mai nefericita este ca pe langa faptul ca se aude prost, mai este si cel mai scump cinematograf din Bucuresti (sau chiar din tara, probabil?). Nu ca as fi foarte deranjat sa dau atat pe bilete, dar ma astept macar la un sunet pe masura.
Gata. Ma opresc aici si promit ca pe viitor sa nu mai "debitez" atatea intr-un singur post.

Astept parerile voastre.