dogma
stai sa ajung acasa sa vad daca intr-adevar trier isi semneaza filmele declarat dogma - oricum,dogma mai are si alte reguli - cum ar fi, daca regizorul a incalcat vreuna din "commandments" isi cere in mod public scuze - daca nu ma insel, la festen, vinterberg semenaza un soi de scuze si spune ce reguli a incalcat.
dar repet, dancer nu e film dogma - si apropo, film mai manipulator ca asta rar am vazut - stai ca vine si dogville - sa vezi acolo cum se joaca cu (a)moralitatea lui - oricum, asta primavara la cannes s-a jucat in stilul lui cu americanii (presa) prezenti acolo care de-abia atit asteptau - erau ca niste ciini asmutiti asupra selectiei de filme din toate competitiile - asta cica din cauza de pozitie a francezilor vizavi de razboiul din irak.
e frumos sa faci atitea figuri cind stii ca esti (cel putin la cannes) un abonat neconditionat la selectiile din fiecare an - de fapt, banuiesc ca si-a facut filmul asta in special ca sa socheze pe idiotii de americani la cannes (si oriunde s-ar mai afla ei) si ca impingd frontierele filmului tot mai departe a si uitat ca el de fapt ar trebui sa faca film.
experimentele sint ok, dar pot sa bag mina in foc ca daca dogville nu era semnat de trier, nu-si gasea locul pe nicaieri.
apropo, dogville e un fel de teatru tv care dureaza mai mult de trei ore si in care vedem inca o vedeta cu basma in cap - a fost deneuve in dancer in the dark acum e megavedeta kidman- cu actorii extrem de bine condusi, insa... e un soi de continuare la dancer in the dark - o sa vedeti voi de ce.
alex leo cred ca l-a vazut, poate sa va spuna el ce si cum, n-am veleitati de critic - nu suport persoana von trier, dinc auza megafigurilor lui care se reflecta in mod direct asupra filmelor mai ales cele mai recente.
idiotii e jos palaria, dancer - hai sa manipulam grobian si sa aratam lumii ca america aia la care visez eu si in care n-o sa ajung nicoiodata ca eu nu zbor cu avionul, ci merg cu camionul prin europa, america aia e de cacat.
la cannes anul asta a fost intrebat de americani de ce insulta america daca a declarat ca n-o sa ajunga acolo never si el a spus ca stie america prin prisma domniilor lor, ziaristii - haha!
|